Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.16. 16:27

Avatással zárult a névadóhét

<p>Hiányoznak a bádogosok, holott munkájukra nap mint nap szükségük van az intézményeknek, az állampolgároknak.</p>

Emlékezetes marad a Nagykállói Kállay Rudolf Szakiskolában az idén megrendezett Kállay-emlékhét. Az teszi különlegessé az ezen a héten megrendezett programsorozatot, hogy zárásként pénteken tanműhelyt és oktatótermet avattak az intézményben. A szakoktatást segítő, valamint a konferenciák megrendezésére alkalmas termet a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium Humán-erőfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert támogatásból sikerült kialakítani.

A két terem avatási ünnepségén Juhász Zoltán polgármester mondott beszédet. Mint elmondta, mind a két terem kialakítását támogatta az önkormányzat, hiszen fontos szerepet töltenek be. Az új tanműhely a TISZK (Térségi Integrált Szakképző Központ) keretében az építőipar részére képez szakmunkásokat, az oktatóterem pedig a szociális képzésnek, közösségi programoknak teremt korszerű feltételeket.

Verbényiné Mányik Marianna, a TISZK szakmai vezetője köszöntőjében röviden arról szólt, hogy a tanműhely európai színvonalú, korszerű technikával rendelkezik, s ehhez korszerű pedagógia is kell. Ez utóbbihoz hatékony segítséget nyújt a Nagykálló-Nyíregyháza-Tiszavasvári önkormányzatai által létrehozott Nyírvidéki TISZK.

Ferencziné Kerezsi Eleonóra, a Nagykállói Kállay Rudolf Szakiskola igazgatója ünnepi beszédében a két évvel ezelőtti időszakot elevenítette fel, amikor a kollétgáival azon tanakodott, milyen új szakképzést kellene beindítani, melyik az, amelyik hiányzik a megyében. Akkor vetődött fel a bádogos szakma, amely 15 éve hiányszakma, holott bádogos munkákra nap mint nap szükségük van úgy az intézményeknek, mint az állampolgároknak.

– Köszönjük Nagykálló és Nyíregyháza városnak a támogatást, amelynek köszönhetően van modern tanműhelyünk, raktárunk, vannak eszközök, szerszámok, s van kiváló szakoktatónk is. Bízom benne, hogy sok helyen találkoznak majd az emberek a bádogos szakmát nálunk elsajátító szakemberekkel – mondta befejezésként az oktatási intézmény igazgatója.

A köszöntő gondolatok után Juhász Zoltán és Verbényiné Mányik Marianna avatta fel a két termet, amelyeket a vendégek meg is tekintette.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!