labdarúgás

2019.08.07. 16:54

Jamaicai focicsapat is részt vesz a hétvégi Karnevál Kupán

Idén 29. alkalommal rendezi meg a DHSE Olasz Focisuli a Karnevál Kupa nemzetközi gyermek labdarúgó utánpótlás tornát.

Fotó: Molnár Péter

A mérkőzések mindhárom nap Debrecenben, az Oláh Gábor utcai Stadionban lesznek. A tornán száz csapat vesz részt tíz fiú és egy leány kategóriában 7 évestől 16 éves korig – olvasható az Olasz Focisuli közleményében.

A magyar csapatok mellett érkeznek résztvevők Ukrajnából, Romániából és Litvániából is. A legmesszebbről érkezők Jamaicából jönnek.

Fotó: Olasz Focisuli

A rendezvényen több mint 400 mérkőzést rendeznek. A Debreceni Sportcentrum pályái, illetve a Debreceni Egyetem kollégiumai Európa egyik legszínvonalasabb helyszíneiként segítik az UEFA által is elfogadott nemzetközi labdarúgó tornát. Több mint ezer gyerek és szülő, kísérő tölt el néhány napot Debrecenben, és a sport mellett megismerkedhetnek a várossal, a helyi kulturális élettel, a Karneváli Héthez kapcsolódó rendezvényeken.

A döntők és az eredményhirdetés az Oláh Gábor utcai Atlétikai stadionban lesz augusztus 11-én.

A zárórendezvényen a Debreceni Maskara alapítvány ifjú táncosai – Tóthné Szabó Gabriella vezetésével – rövid műsorral kedveskednek a résztvevőknek.

Borítókép: 2018-ban is nagy harcot vívtak a gyerekek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!