Sport - Salakmotor

2017.05.28. 19:23

Salakmotor: a technika ördöge kibabrált Tabaka Józseffel

Debrecen - A Debrecen Speedway SE a második, Tabaka a harmadik helyen végzett.

Debrecen - A Debrecen Speedway SE a második, Tabaka a harmadik helyen végzett.

A salakmotoros Barátság Kupa nemzetközi csapatverseny első fordulóját rendezték Debrecenben szombaton. Az öt gárda részvételével zajló viadalt az ukrán Rovno nyerte 28 ponttal, egy egységgel megelőzve a Debrecen Speedway SE-t. A cíviseknél Tabaka 12, Magosi 10, Benkő 3, Bárány 2 pontig jutott. (Benkő egy futamban tudott starthoz állni kézsérülése miatt.)

Vasárnap egyéni viadalon álltak starthoz a pilóták. Tabaka Józsefet nem tudták legyőzni a vetélytársak, viszont a technika ördöge kibabrált vele, vezető helyen megállt a motorja, így végül különfutamot kellett vívnia a 3. helyért. Tabaka a párviadalban legyőzte az ukrán Trofimovot. A másik debreceni motoros, Bárány Márk 2 pontot gyűjtött. Az egyéni győztes az ukrán Melnicsuk lett, míg a lengyel Legowik végzett a második helyen. A versenyt több bukás is tarkította, az ukrán Levisint és a szlovák Michalikot kivizsgálásra a kórházba szállították.

A Levisin és Michalik balesete előtti pillanat | Fotó: Olvasónktól

Fotó: Derencsényi István

HBN


Végeredmény

Csapat: 1. Rovno 28 pont, 2. Debrecen 27 (Tabaka 12, Magosi 10, Benkő 3, Bárány 2), 3. Pardubice 23, 4. Zsarnovica 21+3, 5. Swietochlowice 21+2.

Egyéni: 1. Melnicsuk (ukrán) 15 pont, 2. Legowik (lengyel) 13, 3. Tabaka (magyar) 12+3, 4. Trofimov (ukrán) 12+2, 5. Kobrin (ukrán) 11, 6. Suchanek (cseh) 10.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!