Bringázz a munkába!

2024.05.14. 18:00

Nem maradtak éhesek a debreceni biciklisek – fotókkal

A Magyar Kerékpárosklub debreceni aktivistái és a Főnix Fix Gear csapata a Kossuth téri Aranybika szálló előtt, a megszokott helyen, 16 órától várták a kerékpárosokat bringás uzsonnára.

Haon.hu

Uzsonnával várták a bringásokat Debrecenben is

Forrás: Molnár Péter

Május 14-én immár 15. alkalommal szervezte meg a Magyar Kerékpárosklub a Bringázz a munkába! kampány keretében a tavaszi Bringás reggelit és uzsonnát, mely idén már több, mint 100 helyszínen várta a kerékpárral munkába indulókat, amiről már korábban is beszámoltunk, azonban most az EDC Debrecen közleményéből kiderült az kezdeményezés háttere is. 

Az eseményen részt vevő szervezetek nemcsak egy nap erejéig képviselik a fenntartható közlekedés és az egészségtudatos életmód iránti elköteleződést, de elszántan igyekeznek a szervezeti alapértékek közé emelni azt

Az EDC Debrecen évek óta zászlóvivője a fenntartható közlekedés ösztönzésének, sorozatban 5. éve nyerte el a „Kerékpárosbarát Munkahely” díjat, ebből két alkalommal kategóriagyőztesként, mely címek elnyerésével egy-egy új kerékpárral gazdagodott a céges flotta. Az EDC a kerékpáros munkába járás feltételeinek folyamatos fejlesztésén túl kiemelt szerepének tartja nemcsak házon belül, de egész Debrecenre kiterjedően a fenntartható mobilitás promotálását. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy immáron 3. éve tölt be katalizátor szerepet a városi szintű Bringás Reggeli mozgalom szervezésében.

A kerékpározás, mint környezetbarát közlekedési forma népszerűsítése évek óta kiemelt program mind a tizenhat cégnél, akik hozzájárultak a sikeres eseményhez.

A Bringázz a munkába mozgalomról, a kerékpározás előnyeiről, kérdéseiről bővebben az alábbi oldalon lehet olvasni.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában