Sport - Salakmotor

2017.04.25. 14:10

Gollobért imádkoznak a salakos hívek

Lengyelország - A lengyelek ikonikus vaspapucsosa motokrosszozás közben szerzett életveszélyes sérüléseket.

Lengyelország - A lengyelek ikonikus vaspapucsosa motokrosszozás közben szerzett életveszélyes sérüléseket.

Újra a döbbenet lett úrrá a salakmotoros társadalmon, a sportág egyik legnagyobb alakja, Tomasz Gollob egy bukás következtében eltörte több bordáját, megsérült mindkét tüdeje és a T7-es csigolyájának környéke, valamint a gerincvelő is súlyosan rongálódott. A legutolsó információ szerint a bukást követően mellkastól lefelé nem érzett semmit a 46 esztendős világsztár, aki életveszélyes állapotban fekszik a bydgoszczi kórház intenzív osztályán.

A lengyelek 2010-es egyéni világbajnoka vasárnap délelőtt egy masters motokrossz viadal edzésén esett el Chelmnóban, ahonnan helikopterrel szállították a bydgoszczi katonai kórházba. A klinikán háromórás műtétet hajtottak végre rajta, majd a tüdősérülése miatt lélegeztetőgépre rakták, mesterséges kómába helyezték – adta hírül a speedway24.com. A laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, miokardiális infarktuson is átesett a népszerű salakmotoros. A kezelőorvos megerősítette, Gollob gerincvelője nagyon súlyosan sérült – de nem tört el, mint például Darcy Wardnak korábban –, ezért van némi esély a bénulás elkerülésére, ám rehabilitáció akár évekig is eltarthat.

Érdekesség, hogy ugyanezen a napon Gollobnak starthoz kellett volna állnia a lengyel Ekstraliga kora esti meccsén Grudziadz-ban, így szinte érthetetlen, miért ült krosszmotorra délelőtt.

A történet hasonlít a korábbi ausztrál világklasszis, Leigh Adams tragédiájára, aki befejezve salakos pályafutását egy off-road viadalon szenvedett motorbalesetet, ahol megsérült a gerincvelője, és kerekesszékbe kényszerült.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!