Sport - Sakk

2008.05.22. 21:50

Magnus Carlsen Madridból repül Budapestre

<p>A jövő hét világeseménye a Miskolci Nemzeti Színházban sorra kerülő Lékó Péter-Magnus Carlsen nyolcjátszmás rapidsakk párosmérkőzés, amely iránt hatalmas érdeklődés nyilvánul meg.</p>

A norvég csodagyerek édesapja társaságában vasárnap Madridból repül Budapestre, ahol az éjszakát tölti és hétfőn autózik tovább Miskolcra. Lékó Péter nagymester ugyancsak hétfőn foglalja el szálláshelyét a City Hotelben. Ugyanitt lakik majd Verőci Zsuzsa, a meccs bírája. A szálloda számos meglepetéssel készül a hírességek számára.

Reklámtáblák

Miskolc belvárosában már megjelentek az eseményt népszerűsítő reklámtáblák, amelyen a teljes program megtalálható. Jó hír a nézőknek, hogy nem kell belépőjegyre pénzt adniuk, a tornát bárki ingyenesen megtekintheti.

Tornák, futószalagon

A rapid párosmérkőzéssel párhuzamosan egymást érik a nemzetközi versenyek a Petőfi utcai teremben. Az Avas Open vasárnap kezdődik, eddig csaknem negyvenen neveztek, de bizonyos, hogy a helyszínen még jónéhányan megjelennek majd. Az eseményt Galkó Tibor, a megyei szövetség főtitkára vezeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!