Sport - Sakk

2008.04.14. 17:55

Kazincbarcikai VSC: várakozáson felül

<p>Kazincbarcika - Nagyszerűen szerepelnek az NB I-es sakkcsapat bajnokságban a kazincbarcikaiak. Újoncként csupán a bennmaradás kiharcolása volt a céljuk, ezt azonban alaposan túlteljesítik.</p>

Jó a csapatszellem

Tóth János, a klub elnöke sikerük zálogának a jó csapatszellemet említette, s azt, hogy ideális a tapasztalt, nagy tudású játékosok és a fiatalok aránya. Nagymesterük ugyan csak egy van (a legendás Verőci Zsuzsa), de nemzetközi mestereik nagy játékintelligenciával rendelkeznek, az ország legjobbjaival is felveszik a versenyt.

Eddigi mérkőzéseiken Borsos, Kiss P., Varga P. és Handó szerezte a legtöbb pontot, míg társaik jó átlagteljesítményt produkáltak. A barcikai sakkozók a különböző szintű és rangú nemzetközi viadalokon is gyakran asztalhoz ülnek és öregbítik a város és az egyesület jó hírét. Négy csapatot tartanak fenn és valamennyi nagyszerűen "muzsikál", így nem túlzás, ha ezt írjuk: a régióban Kazincbarcika számít az első számú sakk fellegvárnak.

Természetesen saját erőből nem lennének képesek remek eredményeikre. Örömükre szolgál, hogy partnerre találtak az önkormányzatban, a polgármesterben, az alpolgármesterekben, aztán több támogatót is maguk mellé állítottak. Nem feledkeztek meg a pályázatokról sem, költségvetésükbe ilyen módon is jelentős összeg került.

Tisztújítás lesz

Május végén tisztújító közgyűlést tartanak. Tóth János eredményes munkáról ad majd számot és tervei szerint úgymond egy sorral hátrébb kíván lépni. Jöjjenek a fiatalok jelszóval a tagság új elnököt választ. Olyan személyt, aki megfelelő súllyal rendelkezik ahhoz, hogy sikerrel járjon tovább azon az úton, amelyet előde már kitaposott. János bácsi, a sportág nagy öregje persze nem fordít majd hátat a sakknak, hiszen számára az maga az élet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!