Sport

2019.04.07. 19:05

DVSC: Tényleg hazai ez a pálya

Debrecen - A DVSC az MTK ellen is folytatta remeklését a Nagyerdei Stadionban, ezúttal 3–1-re nyertek a hajdúságiak.

Debrecen - A DVSC az MTK ellen is folytatta remeklését a Nagyerdei Stadionban, ezúttal 3–1-re nyertek a hajdúságiak.

Csupán a bajnoki címvédő Vidi tudott három ponttal távozni a most futó, és lassan a végéhez közeledő bajnoki idényben a Nagyerdei Stadionból, ezért joggal bízhattak benne a debreceni szurkolók, hogy szombaton az MTK-t is sikerül legyűrnie Herczeg András alakulatának.

A kék-fehérek nemrég edzőt váltottak, a gárdát az első osztályba feljuttató Feczkó Tamásnak megköszönték a munkáját, helyét Lucsánszky Tamás vette át. Ez azonban nem változtatott lényegesen azon, hogy a kék-fehérek stílusos futballt játszanak, és bárkinek tudnak kellemetlenséget okozni.

Jó kezdés

A Loki nem titkolt célja a dobogó, amelyért nagy harcban van, mostanában főként az Újpesttel.

Hazai szempontból remekül indult a találkozó, hiszen az 5. percben már a vendégek hálójában táncolt a labda. A „tettes” Ferenczi János volt, aki Bényei Balázs passzát verte be a kapuba. Megvolt a kitűnő alaphang, és a DVSC támadásban maradt. A 21. minutumban Ferenczi ismét nem finomkodott, a kapusról kipattanó labdát kapásból a sarokba varrta, megduplázva előnyét csapatának.

Bő félóra elteltével – bár semmi nem utalt rá – szépített az MTK, a „nagy öreg” Torghelle Sándor lőtt a kapuba.

A második játékrészre úgy jöttek ki a felek, hogy a Loki igyekezett eldönteni a meccset, a fővárosiak pedig próbáltak legalább egy pontot megszerezni a Nagyerdőn.

A Debrecen tett a céljaiért többet, de ez csak a 69. percben mutatkozott meg gólban is. Úgy tűnik, ez a szépségdíjas találatok meccse volt hazai szempontból, ugyanis Ferenczi gyönyörű passzát Bódi Ádám jobbal, kapásból zúdította a hálóba!

A három pont sorsa ezzel el is dőlt, a hajrában mindkét kapu előtt akadt még veszélyes helyzet, a legvégén a Loki csapatkapitánya, Tőzsér Dániel járt nagyon közel a gólhoz, de kétszer egymás után is lepattant valakiről a hálóba tartó lövése.

Sikerével a DVSC továbbra is tapad az Újpestre, legközelebb Takácsék a Honvédhoz látogatnak.

TN


OTP Bank Liga, 27. forduló

DVSC-MTK 3–1 (2–1)

Nagyerdei Stadion, 3200 néző. Vezette: Kassai (Vígh-Tarsony, Szalai)

DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Varga K. (Csősz, 56.), Haris (Jovanovic, 85.), Tőzsér, Bódi – Szécsi, Takács (Zsóri, 63.)

MTK: Horváth L. – Balogh B., Pintér, Gengeliczki – Katona, Kanta, Vass (Schön, 46.), Bognár, Selin – Gera (Lencse, 84.), Torghelle (Diallo, 77.)

Gól: 1-0 Ferenczi (5.), 2-0 Ferenczi (21.), 2-1 Torghelle (36.), 3-1 Bódi (69.)

Sárga lap: Katona (48.), Pávkovics (70.), Pintér (74.)


[related-post post_id="4196813"]

[related-post post_id="4196801"]

[related-post post_id="4196493"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!