Sport

2019.03.30. 11:54

Verrasztó Dávid nem nyilatkozott debreceni győzelme után, az is kiderült, miért

Debrecen - Verrasztó edzője, Molnár Ákos az M4 Sportnak elmondta, úszója a 400 méter vegyesen aratott ob-győzelme után azért pattant ki dühösen a medencéből, mert az évek alatt rengeteg feszültség gyűlt össze benne a felkészülés hiányosságai miatt - olvasható az m4sport.hu-n.

Debrecen - Verrasztó edzője, Molnár Ákos az M4 Sportnak elmondta, úszója a 400 méter vegyesen aratott ob-győzelme után azért pattant ki dühösen a medencéből, mert az évek alatt rengeteg feszültség gyűlt össze benne a felkészülés hiányosságai miatt - olvasható az m4sport.hu-n.

Mint arról mi is beszámoltunk, izgalmas futamokat hozott a debreceni úszó országos bajnokság pénteki napja, férfi 400 méter vegyesen például négyen is olimpiai szintidőt értek el. A távon Verrasztó Dávid nyert, de miután kiszállt a medencéből, nem nyilatkozott, egyből megindult az öltözőbe.

A szótlanság okairól Verrasztó edzője, Molnár Ákos nyilatkozott az M4 Sportnak.

„Dávid a világranglistán is elég előkelő helyen van, másrészt egy jó versenyt nyert meg. Az ő baja az volt szerintem, hogy hiába adjuk le időben az igényeket, már harmadik éve nem jutottunk el edzőtáborba. Hiába vannak jobb eredményeink, általában mások edzenek azon a helyen és abban az időben, ahol és amikor mi szerettünk volna. Eddig ez csak engem és Verrasztó Dávidot érintette, de sajnos most már a Ferencváros minden úszójáról elmondható. És rengeteg feszültséget szül a versenyzőimben, hogy látják a közösségi médiában, ahogy egyesek remek pózokban, kiváló időjárás mellett, tökéletes körülmények között készülnek, mi pedig végig itthon vagyunk. Világklasszis úszókkal kell megküzdenünk már a csapatba kerülésért is, akiket egyébként nagyon tisztelünk, de januárban háromnaponta kellett újraírni a komplett tavaszi felkészülési tervünket. Semmi problémánk nincs azzal, ha vereséget szenvedünk, de ki kell mondani, hogy évek óta hátrányból indulunk és számunkra nincsenek biztosítva azok a körülmények, amiket szeretnénk, miközben az eredményeink alapján megérdemelnénk” - idézi a csatorna honlapja Molnárt.

Az edző hozzátette: „Úgy gondolom, hogy Wladár Sándor elnök úrral és dr. Sós Csaba szövetségi kapitánnyal is jó viszonyt ápolunk, de vannak olyan érdekkörök, amelyekről úgy gondoljuk, azt szeretnék, hogy nekünk ne sikerüljön olyan jól a verseny és ne érjük el a céljainkat. Valamiben nyilván én is hibázom, hiszen nem tudom a versenyzőimnek garantálni azokat a körülményeket, amiket mások igen” - olvasható Molnár Ákos nyilatkozata az m4sport.hu-n.

Reagált a szövetség

A debreceni országos bajnokság szombati zárónapjának döntői előtt a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége egyhangúlag elfogadta a Sós Csaba szövetségi kapitány által előterjesztett vb-csapat összetételét - írja az MTI.

A szombati ülésen - a MÚSZ tájékoztatása szerint - Wladár Sándor elnök külön kitért Verrasztó Dávidék meghiúsult magaslati edzőtáborozására. A szövetségi adminisztrációtól kapott tájékoztatás szerint Molnár Ákos edző tavaly ősszel jelezte a szándékukat azzal, hogy maga is úgy tudja, Sierra Nevadában valószínűleg nincs hely az általuk elképzelt időpontban. Mivel első körben nem volt, ezért a franciaországi Font Romeu-ben igyekezték a tábort lekötni, ami az első pozitív visszajelzés után végül meghiúsult, mivel a helyiek az időközben bejelentkezett francia válogatottat részesítették előnyben. Ezután a MÚSZ ismét tett egy próbát Sierra Nevadában, ahol végül az edzőtábor teljes, háromhetes időszakára sikerült pályát szerezni a medencében, ugyanakkor nyolc napra a tábor hotelje helyett a környéken kellett szállást találni, ami megtörtént, ilyen feltételek mellett azonban Molnár Ákos visszamondta a téli edzőtáborozást. Ugyanakkor Verrasztó Dávidék májusi, Sierra Nevada-i edzőtábora garantált, a helyiek véglegesen visszaigazoltak minden foglalást.

Az elnökségi ülésen Verrasztó Zoltán - Dávid és Evelyn édesapja - jelezte, nem tartja elfogadhatónak, hogy egy eredményes versenyzőt más, gyengébb magyar úszók kiszoríthatnak a preferált edzőtáborból, függetlenül attól, hogy a szervezés a MÚSZ bevonásával vagy anélkül történt. Az elnökség támogatta Wladár Sándor azon javaslatát, hogy a jövőben nem fordulhat elő, hogy bármilyen, központi pénzből megvalósuló edzőtábort a MÚSZ-t megkerülve szervezhessen meg egy egyesület - így minden esetben a versenyzők eredményessége dönt arról, ki élvez prioritást az időpontok és helyszínek lefoglalásánál - olvasható az MTI ülésről kiadott tájékoztatásában.


[related-post post_id="4189150"]

[related-post post_id="4188607"]

[related-post post_id="4188632"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!