Sport

2019.03.26. 12:36

Öt diákbajnoki címet szereztek a hajdú-bihari kick-boxosok

Békéscsaba - Március 23-án hazánk minden pontjáról érkeztek versenyzők Békéscsabára, hogy összecsapjanak a Kick-box Diákbajnokság Országos Döntőjében.

Békéscsaba - Március 23-án hazánk minden pontjáról érkeztek versenyzők Békéscsabára, hogy összecsapjanak a Kick-box Diákbajnokság Országos Döntőjében.

Az esemény az ország legnagyobb utánpótláskorúaknak kiírt versenye, illetve a Magyar Kick-box Szövetség legrangosabb erőpróbája, amely egyúttal válogató és ranglista pontszerző megmérettetés volt az augusztusi WAKO Cadet és Junior Kick-box Európa-bajnokságra.

Mintegy 28 sportegyesület 500 nevezője harcolt az érmekért összesen 4 szabályrendszerben. A hatalmas mezőny sorai között ott volt a Hajdú Bihar megyei Rácz Kickboxing Team Sportegyesület 6 versenyzője is. A kabai és nádudvari sportolók egészen lenyűgöző teljesítményt nyújtottak, hisz 5 első helyük mellett 1 második és 4 harmadik helynek örülhettek a fárasztó nap végén.

A szép eredményeknek köszönhetően az egyesületből több fiatalnak is jó esélye van arra, hogy bekerüljön a szövetség utánpótlás válogatott keretébe.

A Diákbajnokságra Rácz Krisztián edző és Rácz Lajos egyesületi elnök kísérte el a fiatalokat.

Eredmények:

  • Ludman Roland cadet I. -47 kg point-fighting VI. hely
  • Tarcsi Gergő cadet II. -42 kg. Light contact II. hely, Kick-light III. hely
  • Nagy Tamás cadet II. -42 kg. Light contact I. hely Kick-light I. hely
  • Erdei Benjámin cadet II. -47kg. Light contact III. hely, Kick-light I. hely
  • Darányi Csenge cadet II. -65 kg. Light contact III. hely, Kick-Light III. hely
  • Korcsok Nikolett cadet II. +65 kg Light contact I. hely, Kick-Light I. hely
  • - Koppányi Szabolcs -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!