Sport

2019.03.05. 13:57

Egyre nagyobb a Berettyóújfalu előnye

Berettyóújfalu, Hajdúböszörmény - Egy győzelem és egy vereség megyei futsalcsapataink hétvégi mérlege.

Berettyóújfalu, Hajdúböszörmény - Egy győzelem és egy vereség megyei futsalcsapataink hétvégi mérlege.

A kupagyőzelem után péntek este – ahogy azt röviden vasárnap már megírtuk – hazai pályán folytatta a bajnokságot a friss győztes Berettyóújfalu. A rájátszás második fordulójában azt a Csömört fogadták Trencsényiék, akikkel az alapszakasz végén futottak össze legutóbb, s 6–1-es bihari siker született Csömörön.

Parádézó kapus

Az MVFC vette magához az irányítást, s rögtön az elején máris helyzetbe kerültek, de a hazaiak sokáig nem tudtak túljárni a remekül védő Varsányi eszén. Nyomott a Berettyó, amelynek a harminckettedik percben lett meg az eredménye: Rábl lőtt okosan a bal sarokba. A találkozó végén Rafinha indult el egy csel után a saját térfeléről, felpasszolta az alapvonalnál álló Javinak a labdát, aki a kapu elé érkező brazilnak visszapasszolta, Rafinha pedig góllal fejezte be a támadást, kialakítva a 2–0-s végeredményt. A Mezei-Vill ezzel a győzelmével már nyolcpontos előnnyel vezeti az A csoport tabelláját. Folytatás péntek este megyei rangadón a DEAC ellen.

Sergio Mullor a futsalhungary.hu oldalon a következőképpen értékelte a mérkőzést: – Nagyon jó meccset játszottunk pénteken, mi birtokoltuk többet a labdát, de voltak problémák a befejezéseknél. Ki kell emelnem a Csömör kapusát, Varsányi Áront, aki kiválóan védett. A Rubeola most stílust váltott, a védekezésre fektették a hangsúlyt, amit jól is csináltak és megnehezítették a dolgunkat. A legfontosabb, hogy hittünk az elvégzett munkában és ez meg is hozta a sikert. Most 8 pont az előnyünk a másodikkal szemben, ami fontos az önbizalmunk szempontjából – hangoztatta a szakvezető.

Az utolsó pillanatokban

Nem volt ilyen jó a hangulata lefújás után Quirikó Viviennek, a HTE női futsalosai edzőjének, ugyanis csapata nagyon fontos mérkőzésen az utolsó másodpercekben esett góllal 2–1-re kikapott a Szekszárdtól. Tanítványai joggal voltak csalódottak, hiszen lábukban maradtak a gólok, a végjátékban pedig jobban koncentráltak a vendégek.

Quirikó nagyon sajnálta a végeredményt, mert érzése szerint nem érdemeltek vereséget.

– Uraltuk a játékot, ami helyzetekben is megmutatkozott. Védekezésben és támadásban is azt tettük, amit megbeszéltünk, egyedül a befejezésekkel volt gond, és ahogy az lenni szokott, ez a végén meg is bosszulta magát – szomorkodott a böszörményiek edzője.

HBN


[related-post post_id="4154297"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!