Sport

2019.02.05. 10:02

Pontszegény, de élvezhető NFL-döntő volt

Debrecen - Molnár Gábor, a DEAC Gladiators irányítója szerint a védekezésen volt a hangsúly.

Debrecen - Molnár Gábor, a DEAC Gladiators irányítója szerint a védekezésen volt a hangsúly.

A New England Patriots nyerte a profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjét, az 53. Super Bowlt, miután 13–3-ra legyőzte a Los Angeles Rams együttesét, magyar idő szerint hétfőn hajnalban. A 75 ezer néző előtt megrendezett atlantai összecsapás a Super Bowlok történetének legkevesebb pontjával záruló mérkőzését hozta.

A Patriots hatodik bajnoki címét szerezte, ezzel az örökrangsor élén utolérte a Pittsburgh Steelerst. Az irányító Tom Bradynek ugyancsak ez volt a hatodik bajnoki címe, ő az első ilyen játékos az NFL-ben. A mérkőzés legértékesebb játékosa (MVP) az elkapó Julian Edelman lett.

Sok támadóhiba

A debreceni amerikai futball rajongók egy része a Nagyerdei Stadionban található Red & White sörözőben gyűlt össze, ott tekintette meg a nagydöntőt a DEAC Gladiators több játékosa is, köztük az irányító Molnár Gábor, aki bírói tapasztalattal is rendelkezik. A cívisvárosi sportember szerint jó hangulatban telt a közös meccsnézés.

– Sokan összegyűltünk, jó volt közösen nézni a döntőt. Attól függetlenül, hogy ez volt minden idők legpontszegényebb meccse, nekem tetszett. Sokak szerint nem volt jó, de én más szemmel néztem, számomra élvezhető volt. Elmondható, hogy a Rams sokat hagyott benne a találkozóban, illetve hogy a Patriots nem használta ki időben ellenfele hibáit. Sok volt ezen a derbin a mi lett volna, ha szituáció, kíváncsi lennék, miként alakulnak az események, ha egy-két sorsdöntő szituáció másképp alakul. Kemény, fizikális összecsapást láthattunk, melyen a védekezésen volt a hangsúly, és sok támadóhiba csúszott be. A kilencedik nagydöntőjén szereplő, és hatodik Super Bowlját nyerő Tom Brady személye megkerülhetetlen ezúttal is, páratlan az a teljesítmény, amelyet még mindig nyújtani tud – mondta el lapunk érdeklődésére Molnár Gábor, aki igazán egyik csapatnak sem szurkolt, de számított rá, hogy a New England Patriots felkészültebb lesz. Érdekesség, hogy Molnárnak nincs is igazán kedvenc csapata, ha teheti, minden meccset megnéz, amit tud, és igazából a szép játéknak szurkol.

Magát okolja

A sportág élő legendája, a 41 éves Tom Brady a hatodik Super Bowlját nyerte meg, amire rajta kívül játékosként senki nem volt még korábban képes. „Hihetetlen szezon volt az idei, nagyon büszke vagyok a csapatra. Nehezen hihető, hogy megnyertük a mérkőzést, mert a Rams védelme igazán remekül működött, kidolgozták a belüket, minden játék során a maximumra volt szükségünk a győzelemhez” – mondta Brady a mérkőzést követően a pályán a CBS riporterének, Tracy Wolfsonnak.

A mérkőzés után a vesztes fél, a Rams edzője, Sean McVay magát hibáztatta. „Eléggé meg vagyok még bénulva a történtek miatt. A Pats remek munkát végzett, de az eredmény és a mérkőzés leginkább miattam alakult így, mert sajnos rossz játékokat hívtam, és nem adtam meg a lehetőséget magunknak a győzelemre. Nem tudom, hogy ezen mikorra fogom túltenni magam” – fogalmazott McVay a találkozót követően.

A Super Bowl félidei show-ja mindig elképesztően hatalmas durranás Amerikában. Idén az Adam Levine vezette Maroon 5 kapta meg a lehetőséget fél­időben, és hiába vetették be legnagyobb slágereiket, a közönség és a közvélemény finoman fogalmazva sem volt elájulva a produkciótól.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!