Sport

2019.02.18. 14:40

Nem becsülik le az Ajkát a lokisták

Debrecen - A DVSC az Ajkával mérkőzik meg a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé jutásért.

Debrecen - A DVSC az Ajkával mérkőzik meg a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé jutásért.

Bár még mindig tart a Fradi utolsó percben történő legyőzése okozta eufória a Loki-szurkolók körében, máris itt az újabb feladat a piros-fehérek előtt: kedden 18.30-tól az FC Ajka otthonában játszanak Magyar Kupa-odavágót.

A debreceniek ellenfele az NB III Nyugati csoportjában vezeti a tabellát, úgy, hogy az eddig lejátszott 16 meccséből 14-et megnyert, a többit pedig döntetlenre „hozta le”. Azaz tulajdonképpen egy friss másodosztályú gárda lesz a hajdúságiak ellenfele.

Emellett az is figyelmeztető kell, hogy legyen a cíviseknek, hogy az Ajka az előző körben az MTK-t búcsúztatta az MK-ban. Hiába szerezte meg a vezetést az elsőosztályú együttes Kanta révén, az ajkaiak Nagy Mihály és Horváth Péter góljaival kiverték a fővárosiakat.

Tisztelik az ellenfelet

– Masszív, lelkes csapattal találkozunk kedden este, amely ugyebár NB I-es ellenfele testén keresztül került be a legjobb 32 közé – figyelmeztetett Bücs Zsolt, a DVSC pályaedzője. – Az is árulkodó, a legfelső három osztály csapatai közül csupán az Ajka veretlen már, vagyis jó gárdáról beszélünk. Tiszteljük az eredményeiket, és eszünk ágában sincs lebecsülni őket! Az mindenképpen előny, hogy most már két mérkőzésen dől el a párharc, szeretnénk olyan eredményt elérni az odavágón, hogy jó esélyünk legyen a továbbjutás kivívására – mondta a tréner, akinek megemlítettük, a Ferencváros legyőzése után biztosan jó a hangulat a Lokinál.

– Egy olyan felfokozott hangulatú rangadó után, mint amilyen a szombati is volt, nehéz a kupameccsen ugyanolyan hőfokon izzani, de az a feladatunk, hogy topállapotban lépjen pályára a csapat kedden este is – jelentette ki Bücs Zsolt.

A ajkai találkozón vélhetően olyanok is szerepet kapnak a Debrecenben, akik az utóbbi bajnokikon kevesebb szóhoz jutottak, és néhány fiatal pályára lépése sem lenne meglepetés.

Az FC Ajka–DVSC Magyar Kupa-összecsapást azok is követni tudják, akik nem utaznak el a helyszínre, hiszen a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

TN


[related-post post_id="4145937"]

[related-post post_id="4145234"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!