Sport

2019.02.26. 09:28

Jó reklámja volt a futsalnak a férfi négyesdöntő

Berettyóújfalu, Debrecen, Hajdúböszörmény - Rábl János és Üveges Katalin boldogan, Quirikó Vivien kevésbé elégedetten értékelte a hétvégi eseményeket.

Berettyóújfalu, Debrecen, Hajdúböszörmény - Rábl János és Üveges Katalin boldogan, Quirikó Vivien kevésbé elégedetten értékelte a hétvégi eseményeket.

A Magyar Kupa jegyében telt az elmúlt hétvége a megyei futsal csapatainknál. A Szigetszentmiklóson megrendezett a férfi és a női négyesdöntő küzdelmeiben az uraknál az MVFC-Berettyóújfalu, a hölgyeknél a HTE és a DEAC volt harcban a kupagyőzelemért.

Megvoltak a helyzeteik

A három gárda közül a Mezei-Vill-nek sikerült a döntőbe jutás, és ha már ott voltak, akkor egy remek színvonalú csatában hosszabbításban győzték le 4–3-ra a Veszprém együttesét.

– Már az elődöntőben is nagy meccset vívtunk a Haladással, vezettünk 3 góllal, de mégis az utolsó percig küzdenünk kellett, hogy bejussunk a fináléba – elevenítette fel a történteket Rábl János, a Berettyó játékosa. – A döntő pedig úgy gondolom jó reklámja volt a sportágnak, sok ilyen mérkőzésre lenne szükség. Végig kiélezett, izgalmas találkozót vívtunk a veszprémiekkel, akiknél a kapus remek napot fogott ki, ami különösen megnehezítette a dolgunkat. A futsal minden szépségét felvonultatta a meccs: előfordult 4 a 4; 4 a 3; 3 a 3; vagy éppen 5 a 4 elleni játék is. Nagy taktikai csata folyt a pályán, de ha a rendes játék­idő vége előtt értékesítjük a kisbüntetőt, érzésem szerint már akkor behúzzuk a mérkőzést. A mester a ráadás előtt azt kérte, hogy játsszuk tovább a játékunkat, mert megvoltak a helyzeteink már addig is. Igaza lett, sikerült megszereznünk a vezetést, sőt, két góllal is mentünk már, de átálltak kapus nélküli játékra, és sikerült újra izgalmassá tenniük a végét. Szerencsére végül mi emelhettük magasba a kupát – nyilatkozat boldogan a válogatott futsalos.

Passzívak voltak

A hölgyek sajnos már nem zártak ilyen fényes hétvégét, ugyanis egyik együttesnek sem sikerült kivívnia a döntőbe jutást. A böszörményiek a bajnoki listavezető Astra együttesével vívtak egy előrehozott döntőnek beillő mérkőzést, míg a másodosztályú DEAC a Tolnával meccselt hatalmasat.

– Számítottunk arra, hogy a jó formában lévő kiskunfélegyháziak erőből akarják megnyerni a mérkőzést, letámadnak majd bennünket, ahogy tették az egy héttel ezelőtti bajnoki mérkőzésünkön is. Mi nem játszottunk úgy, ahogy tudunk, akadtak helyzeteink, de nem voltunk se elég élesek, se elég higgadtak ahhoz, hogy megnyerjünk egy ilyen találkozót. Az elveszített labdák után nagyon lassan rendeződtünk vissza védekezésben, emiatt a kontrákból átrohantak rajtunk. Sokkal többet kellett volna mozognunk, passzívnak éreztem a játékunkat, mintha mindenki a másikra várt volna, hogy majd egy csapattárs megoldja a mérkőzést – elemzett Quirikó Vivien, a HTE szakvezetője.

Így is elégedettek

Az egyetemistáknál sokkal pozitívabb az összkép, végig egyenlő rangú partnerei voltak a több válogatott játékost felvonultató Tolnának. Üveges Katalin játékos-edző elégedetten értékelt az együttes honlapján.

– Fejben ott voltunk a mérkőzésen, akartunk is, mindenki maximálisan koncentrált volt. Megszereztük a vezetést, de rendezetlenségi problémáink adódtak, így jött az egyenlítés kétszer is. Amikor a Tolna a második félidőben elment, végül kijöttünk 5 a 4 ellen, de nem úgy ment, ahogy kellet volna. Szerettünk volna nagyot álmodni, de elégedett vagyok így is.

MSZ


[related-post post_id="4153531"]

[related-post post_id="4152811"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!