Sport

2019.02.03. 09:45

DVSC: nem volt, aki betaláljon

Debrecen - A Loki ugyan a lécet megdöngette, de a hálót nem találták el a játékosok a Nagyerdei Stadionban.

Debrecen - A Loki ugyan a lécet megdöngette, de a hálót nem találták el a játékosok a Nagyerdei Stadionban.

A tavasz első meccsén mindjárt egy nagy rivális, az Újpest látogatott el szombaton délután a Nagyerdőre. Mint azt Herczeg András, a DVSC vezetőedzője elmondta, nem volt helye a magyarázkodásnak, a rangadót mindenképpen be akarták húzni a hajdúságiak, hiszen a lilák közvetlen riválisuknak számított a dobogóért folytatott küzdelemben.

Újoncot avattak

A debreceni tréner azonban nem a legjobb előjelekkel készülhetett az összecsapásra, ugyanis Kusnyír és Avdijaj még nem volt száz százalékos állapotban, ezért ők a padon kezdtek, Csősz illetve Jovanovic pedig pályára sem léphetett a rangadón. Hogy még nehezebb legyen a helyzet, a meccs előtt nem sokkal a kapus Nagy Sándor is belázasodott, helyét a héten visszatért szlovák kapus, Tomas Kosicky vette át. A cívisvárosi szakmai stáb újoncot is avatott, ugyanis a sárga lapok miatt hiányzó Varga Kevin helyén Damásdi Alex debütált.

Hasonló dolog okozott gondot újpesti oldalon is: a megbetegedett Pajovics helyét Banai vette át.

Debreceni szempontból mozgalmasan indult a meccs, ugyanis éppen Damásdi lőhetett közelről, de blokkolták a labdáját.

Loki-fölény

A hajdúsági alakulat irányított az első félidőben, Ferenczi is betalálhatott volna, ám a legközelebb Tőzsér Dániel járt a gólhoz. A Loki csapatkapitánya 20 méterről lövésre szánta el magát, azonban bődületes bombája a lécről a gólvonal elé pattant, Damásdi pedig az újrázást a kapus kezei közé bólintotta. Az ezt követő szögletet követően háromszor is közelről tüzelhettek a hazai futballisták, azonban vagy Banai, vagy a védők minden alkalommal tisztázni tudtak.

Ahogyan zárult az első etap, úgy folytatódott a meccs a második félidőben is: újabb debreceni kapufával. Ezúttal Bódi Ádám döngette meg a lécet, nem kis bosszúságot okozva a hazai publikumnak.

Tőzsérnek ettől függetlenül nem ment el a lövőkedve, ugyanis 20 méterről alig tévesztette el az alsó sarkot.

Ezután felváltva lőtt kapura Bódi és Tőzsér, de mindig hiányzott pár centi a gólhoz. Szűk tíz perccel a vége előtt Kinyik Ákos megkapta második sárga lapját, így mehetett zuhanyozni.

Az emberelőnyben játszó Újpest azonban nem tudta gólra váltani a fórt ennyi idő alatt, ezért maradt a gól nélküli döntetlen.

TN


A tények

OTP Bank Liga, 19. forduló

DVSC-Újpest FC 0–0

Nagyerdei Stadion, 3026 néző. Vezette: Karakó (Medovarszki, Albert)

DVSC: Kosicky – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Damásdi (Avdijaj, 61.), Haris, Tőzsér, Bódi – Takács (Kusnyír, 83.), Szécsi (Nagy K., 92.)

Újpest: Banai – Pauljevics, Litauszki, Risztevszki, Burekovic – Szankovics, Onovo – Obinna, Nagy D. (Zsótér, 62.), Beridze (Simon, 69.) - Novothny

Sárga lap: Pauljevics (3.), Kinyik (32.), Tőzsér (52.), Haris (73.), Kusnyír (87.)

Kiállítva: Kinyik (81.)


Mesterszemmel

Herczeg András: Nem vagyok elégedett a döntetlennel, szerettünk volna nyerni a találkozón. Több meghatározó játékos is hiányzott, de akik a helyükbe léptek, jól teljesítettek. Volt két kapufánk, és olykor tűzijátékot rendeztünk a kapu előtt.

Nebojsa Vignjevics: Boldog lehetek a megszerzett egy ponttal, a mérkőzés képét nézve voltak hullámvölgyek és jobb időszakok. Az utolsó 10 percben, amikor emberelőnyben futballoztunk, több türelemre lett volna szükség, középen próbálkoztunk, ami a hazaiaknak kedvezett. A végén meg volt a lehetőségünk a győzelemre.


[related-post post_id="4129925"]

[related-post post_id="4128738"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!