Sport

2019.02.22. 13:16

DEAC: meghódították a Sárkányok földjét

Debrecen - Nagy nevetések közepette teljesítették a DEAC hokisai az izzasztó pályát.

Debrecen - Nagy nevetések közepette teljesítették a DEAC hokisai az izzasztó pályát.

Nemrégiben rendezték meg Nyírbátorban, a Sárkány Wellness és Gyógyfürdő területén, valamint annak környékén a Dragon Ice elnevezésű viadalt. A téli Sárkány Futam egy extrém akadályokkal tarkított terepfutóverseny, melyen az indulóknak a tíz kilométer hosszú pályán elhelyezett különféle akadályokat is le kell küzdeniük. Van például kötélmászás, függeszkedés, dárdadobás, ferderámpa-mászás, cölöpjárás, gumihúzás és -forgatás, zsákcipelés.

Négy vállalkozó kedvű, ifjú debreceni jégkorongjátékos úgy gondolta, a bajnoki szünetben nem is találhatnának jobb időtöltést, kipróbálják magukat ezen a nem mindennapi megmérettetésen. Lapunknak a DEAC csatára, Vincze Péter számolt be róla, milyen élményekkel gazdagodtak a nyírbátori versenyen.

Nem fogott ki rajtuk

– Két éve, a verseny nyári változatán már részt vettem, ismerem az egyik szervezőt, és kérdezte, nincs-e kedvünk kipróbálni magunkat egy ilyen extrém viadalon. Mivel éppen szünet volt a bajnokságban, úgy voltunk vele, miért ne, bár versenyen kívül, de elindultunk. Azt mondhatom, nagyon jó döntést hoztunk, egy roppant szórakoztató napon vagyunk túl, sokat nevettünk a feladatok közben. Voltak nehezebben és könnyebben teljesíthető akadályok is, de egyik sem fogott ki rajtunk. Noha sokat edzünk, jó kondiban vagyunk, mégis az ilyen fajta verseny más erőnlétet követel, sokat kivesz az emberből. Fáradtan, de pozitív élményekkel tértünk haza. A DEAC-ban a csapattársak utána kérdezgettek, milyen volt, beszámoltunk róla, és az sem kizárt, hogy legközelebb többen megyünk – fogalmazott Vincze Péter, aki leginkább a Spartan Race versenyekhez tudná hasonlítani a nyírbátori kezdeményezést.

Hokis feladat

Csaknem kétszáz versenyző indult el a különleges megmérettetésen, amelyen a feladatok sokfélék, de egy közös tulajdonságuk van: mindent egyszer lehet megpróbálni. Ha valaki ront, büntetőfeladatot kell végrehajtania, például felülést, guggolást. A nyáron már megszokott akadályokhoz képest hat újjal készültek a szervezők, köztük egy igazi télivel is, jégkorongütővel kellett célba ütniük a versenyzőknek – nem kérdés, ez a „küldetés” igazán testhezálló volt a DEAC hokisai számára.

SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!