Sport

2019.02.26. 13:44

DEAC: a Gyergyó „testén” át vezet az út az elődöntőbe

Debrecen - A sorsolás szeszélye folytán már kedden és szerdán is összecsapnak a felek.

Debrecen - A sorsolás szeszélye folytán már kedden és szerdán is összecsapnak a felek.

Eldőlt, hogy a Gyergyói HK lesz a DEAC ellenfele az Erste Liga negyeddöntőjében. A párharc két debreceni találkozóval kezdődik, és az egyik fél négy győzelméig tart. A Debreceni Egyetem jégkorongcsapata kedden 18 órától már pályára is lép a Derék utcán, szerdán – ugyancsak este hattól – pedig ismét a cívisvárosban csapnak össze a felek.

Egyből két meccs

A pályaelőnyt szerzett négy csapat képviselői a Jégkorong Szövetség Magyar Sportok Házában tartott, hétfő kora délutáni sajtótájékoztatóján jelentették be, hogy kit választottak ellenfélül a negyeddöntőkre. A DEAC-GYHK párharc mellett az FTC a Vienna Capitals II-vel, az UTE a Fehérvári Titánokkal, míg a Csíkszereda a Brassóval mérkőzik meg a bajnoki elődöntőbe jutásért.

A Gyergyói Hoki Klub 23 ponttal a második helyen végzett a Titánok mögött a középszakasz alsóházában, így jutott a play-offba. Ami a DEAC és a GYHK közös „múltját” illeti, a mérleg a debreceniek felé billen. Az alapszakaszban három cívis-siker mellett egy gyergyói győzelmet jegyezhettünk fel. A Debreceni Jégcsarnokban egy 5–3-as októberi diadal mellett egy 5–0-s, januári kiütésnek is örülhetett a DEAC-szurkolótábor.

Érvényesek a bérletek

A negyeddöntőkkel kapcsolatos, fontos információ a drukkereknek, hogy az éves DEAC-bérletek a play-off meccseire is érvényesek, a jegyárakon pedig nem változtat a klub az alap- és a középszakaszhoz képest. A találkozókon várhatóan rengetegen szurkolnak majd az egyetemi csapatnak, ezért érdemes lesz időben kiérkezni a Debreceni Jégcsarnokba.

HBN


A negyeddöntő menetrendje

február 26. (kedd) 18 óra:

DEAC–Gyergyói HK

február 27. (szerda) 18 óra:

DEAC–Gyergyói HK

március 2. (szombat):

Gyergyói HK–DEAC

március 3. (vasárnap):

Gyergyói HK–DEAC

A további találkozók, amennyiben szükséges:

március 5. (kedd):

DEAC–Gyergyói HK

március 7. (csütörtök):

Gyergyói HK–DEAC

március 9. (szombat):

DEAC–Gyergyói HK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!