Sport

2019.02.14. 09:36

A Magyar Kupa-specialista ellen játszik a DEAC

Debrecen - A ZTE történetében már négyszer is elhódította a kupát, a DEAC most először játszhat a döntőben.

Debrecen - A ZTE történetében már négyszer is elhódította a kupát, a DEAC most először játszhat a döntőben.

Csütörtöktől szombatig tartják a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa nyolcas döntőjét Győrben, az Audi Arénában. A küzdelmekre először kvalifikálta magát a DEAC NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata, mely csütörtökön 20.30-tól lép pályára a Zalakerámia ZTE KK gárdája ellen. 13:00: A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–ASE összecsapást 13 órától tartják, 15.30-tól lesz a Jászberény–Egis-Körmend csata, míg 18-tól a Pécsi VSK-VEOLIA–Szolnoki Olaj KK összecsapásra kerül sor. Amennyiben a debreceniek sikerrel veszik a negyeddöntőt, akkor vagy a Péccsel, vagy a Szolnokkal kerülnek össze a második körben.

Nem esélytelenek

A ZTE komoly tradíciókkal rendelkezik a sorozatban, ugyanis korábban már négyszer is elhódította a Magyar Kupát. Az 1987/88-as szezonban az Oroszlányt, 1991/92-ben és 1995/96-ban a Budapesti Honvédot, míg 2009/10-ben a Falco KC Szombathelyet győzték le a nagydöntőben. A jelenleg ötödik zalaiak két kiélezett mérkőzéssel készültek a kupára, előbb hosszabbításban verték a Szombathelyet odahaza, majd a listavezető Szolnokot szorongatták meg a Tisza-parton. A cívisvárosiak a legutóbbi fordulóban a Falco hazai veretlenségének elvételéhez álltak nagyon közel, míg előtte a Szegedet és a TF-Budapestet is két vállra fektették – olvasható a DEAC honlapján.

„Nagy dolog a klub életében, hogy ott lehetünk Győrben, ennek megfelelően is készültünk. Ellenfelünk az egyik legkellemesebb meglepetése a bajnokságnak, nehéz dolgunk lesz, de semmiképp sem vagyunk esélytelenek. Úgy hiszem, egy jó meccs elé nézünk, nagyon szeretnénk bejutni a legjobb négybe, az egy fantasztikus eredmény lenne. De nyilván ehhez a Zalaegerszegnek is lesz egy-két szava, mi megpróbáljuk majd a legjobbunkat nyújtani, felkészültünk belőlük, meglátjuk majd, ez mihez lesz elég. Mivel viszonylag későn lépünk pályára, mi is eltoltuk a csapat reggeli és esti edzését is, hogy frissek lehessünk az összecsapáson” – nyilatkozta Berényi Sándor, a debreceniek vezetőedzője a klub honlapjának. A felek egyébként már találkoztak a bajnokság idei kiírásában, akkor a hajdú-bihariak kerekedtek felül. Berényi is elismerte, az egy teljesen más meccs volt, vélhetően most sokkal nehezebb dolguk lesz.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!