Sport

2019.01.02. 14:16

Újra Köstner a Loki kispadján

Hajdú-Bihar - Kovács Anna és Tóvizi Petra is remekelt a válogatott tagjaként a franciaországi Eb-n. Sportösszefoglaló, IV. negyedév.

Hajdú-Bihar - Kovács Anna és Tóvizi Petra is remekelt a válogatott tagjaként a franciaországi Eb-n. Sportösszefoglaló, IV. negyedév.

A 2018-as év utolsó hónapjai is bőven tartogattak szép eredményeket, a hajdú-bihari sportolók ismét elkényeztették a rajongókat. Nézzük, mi is történt októberben, novemberben, valamint decemberben.

Nagy mértékű korszerűsítésen esett át a Gyulai István Atlétikai Stadion, a létesítmény 150 millió forintból újult meg. A DVSE számára is elindult a férfi vízilabda OB I. új szezonja, a debreceni csapat kerete alaposan átalakult, illetve a kispadra is új szakember, Miroslav Bajin ült le.

Nem jutott be a Bajnokok Ligája elitkörébe a Berettyóújfalu: Trencsényi Jánosék a Main Roundban mind a három találkozójukat elveszítették, így nulla ponttal a négyes utolsó helyén zártak.

A Buenos Airesben zajló Ifjúsági Olimpián egyéniben remekül helytállt a DSC-SI triatlonistája. Ferenczi Nikolett a 13. lett. Hatalmas ünnep volt 1975-ben Debrecenben, ugyanis akkor nyert bajnoki címet a Debreceni Dózsa férfi kézilabdacsapata. A bravúros teljesítményre emlékezve, immár 18. alkalommal gyűltek össze a legendák.

Bejutott az Európa-bajnokság elitkörébe a magyar U19-es labdarúgó-válogatott, melynek tagja volt két lokista is, a kapus Kovács Péter, és a védő Ujvárosi Ádám.

Debrecenbe látogatott Kanada magyarországi nagykövetasszonya, Isabelle Poupart. A politikus a DEAC Erste Ligás jégkorongcsapatát is meglátogatta.

Letették a Böszörményi úti campus területén a Sportgazdasági-, Menedzsment- és Teniszközpont alapkövét.

Távozott a norvég edző

A Debreceni Búvárklub világklasszisa, az ezúttal is a DSC-SI színeiben versenyző Senánszky Petra győzelmét hozta a rövidpályás OB-n az 50 méteres gyorsúszás. A november elején, Görögországban lezajlott crossfit Spartan Trifecta Világbajnokságon mindhárom számát megnyerte Szabó Dávid önkéntes területvédelmi tar­talékos törzsőrmester.

A DVSC Kézilabda Kft. közös megegyezéssel szerződést bontott a norvég Pal Oldrup Jensennel. A DVSC Schaeffler kispadjára a klub kétszeres EHF Kupa-győztes mestere, Köstner Vilmos ült le. A hetedik helyen zárta a franciaországi Európa-bajnokságot a magyar női kézilabda-válogatott. A keret tagja volt két lokista is, Kovács Anna és Tóvizi Petra is kitett magáért az Eb-n.

Ahogy az lenni szokott, labdarúgó-teremtornákkal zárult az év a Hódosban, előbb a Sajt-Kalmár Kupán, majd a Real Team Kupán gyűltek össze a kispályás focisták.

SZADÓ

Fotók: Derencsényi István / Matey István / Molnár Péter


[related-post post_id="4094204"]

[related-post post_id="4093165"]

[related-post post_id="4092379"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!