Sport

2019.01.12. 15:41

Pont nélkül távozott a DVSE a Komjádiból

Debrecen - Háromgólos vereséget szenvedett a DVSE vízilabdacsapata az OBI 9. fordulójában az Újpest vendégeként. Miroslav Bajin együttesének végig megvolt az esélye a pontszerzésre, de a mérkőzés hajrája a fiatal fővárosiaknak sikerült jobban.

Debrecen - Háromgólos vereséget szenvedett a DVSE vízilabdacsapata az OBI 9. fordulójában az Újpest vendégeként. Miroslav Bajin együttesének végig megvolt az esélye a pontszerzésre, de a mérkőzés hajrája a fiatal fővárosiaknak sikerült jobban.

Mindkét együttes nagyon szervezetten kezdte a találkozót, a behúzódó védelmekre sokáig nem találták az ellenszert a játékosok. A harmadik percben Vidovics szerezte meg a vezetést egy szépen kijátszott fór után, míg védő oldalon Kósik Soma volt ellenállhatatlan. A negyed derekán egy újabb emberelőnyt váltott gólra a DVSE Dőry révén, de sokáig nem örülhettek a hajdúságiak, ugyanis a hazaiak szinte azonnal szépítettek (1–2). A játékrész végén még mindkét csapatnak megvolt az esélye, hogy növelje góljai számát, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, így maradt az egygólos debreceni előny.

A második nyolc perc hazai büntetővel indult, mely a kapufán csattant, de nem váratott sokáig magára a hazai egyenlítés, Vígvári megszerezte a találkozó első akciógólját. La Rosa egy szemfüles góllal újra vezetéshez juttatta a hajdúságiakat, a védekezés pedig szinte tökéletesen zárt. Egészen a félidő utolsó másodpercéig sikerült is tartani az eredményt, ám ekkor egy szépen felrajzolt támadás végén Aranyi egalizált (3–3).

A fordulás után Vígvári megpattanó lövése után már az Újpest vezetett, a DVSE pedig továbbra sem találta a ritmust. Szerencséje sem volt Miroslav Bajni tanítványainak, többször is a lécet találták el, a kapura tartó lövéseket pedig Bisztricsányi magabiztosan hárította. Érezhetően nem ízlett az UVSE zónája Kovács Gáboréknak, ráadásul Korbács fórból kettőre növelte a differenciát (3–5). Csaknem másfél negyed után Dőry törte meg a debreceni gólcsendet, és a negyed végén emberelőnyből szépített.

A záró felvonás kezdetén újra egalizált a DVSE, Dőry átlövésgólja után felcsillantak a debreceni remények (5–5). A negyed derekán Baksa talált be, de Smitula ismét egyenlített, így az utolsó három percre még mindig nem dőlt el semmi. A hajrá azonban az újpestieknek sikerült jobban, előbb Vígvári lőtt óriási gólt, majd Konarik értékesített egy ötméterest és talált be egy fór lejárta után, így a hazaiak végül háromgólos sikert arattak. Miroslav Bajin együttesének még mindig a saját kezében a sorsa a felsőházba jutást illetően, de a fővárosiakkal szemben már csak három pont az előnyük.

- MTI -


UVSE – DVSE 9–6 (1–2, 2–1, 2–1, 4–2)

UVSE: Bisztricsányi – Korényi, Baksa 1, Korbács 1, Somogyi, Telek, Vigvári 2 csere: Szieben, Sziládi, Rábavölgyi 1, Dala, Konarik 3, Aranyi 1.

edző: Benedek Tibor

DVSE: Kósik – Dőry 3, Durik, Vidovics 1, Kovács, Macsi P., La Rosa 1 csere: Smitula 1, Fekete, Zsilák, Dienes, Fejős, Macsi M.

edző: Miroslav Bajin


[related-post post_id="4105442"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!