DVSC

2019.01.28. 17:41

Nemes célért fociztak

A jótékonysági gálán zsúfolásig megtelt vasárnap a Hódos.

Fotó: Molnár Péter

Minden várakozást felülmúlt az érdeklődés a vasárnap délután rendezett jótékonysági futballgála iránt, amelynek a zsúfolásig megtelt Hódos Imre Rendezvénycsarnok adott otthont. Az eseményen három csapat, a Kowalsky meg a Vega zenekar, a DVSC Legends és a DVSC Ultras vett részt, a bevételt – 684 ezer forint gyűlt össze – a Tündérkör Alapítvány kapta meg, amelynek a felét a DVSC-Debreceni Labdarúgó Akadémia 14 esztendős labdarúgója, a leukémiával diagnosztizált Vietorisz Áron gyógyítására ajánlott a Tündérkör.

A debreceniek – élükön a Loki fanatikusaival, akik óriási hangulatot varázsoltak a lelátóra – ismét bebizonyították, hogy példátlan összefogásra képesek. Hamisítatlan meccshangulat uralkodott a csarnokban, amikor az ultrák csapata összecsapott a DVSC-öregfiúkkal, akik között olyan egykori kedvencek fociztak, mint Dombi Tibor, Sándor Tamás, Kerekes Zsombor, Igor Bogdanovics, Habi Ronald vagy a rendezvény egyik szervezője, Bernáth Csaba. A szurkolókból verbuvált gárdán látszott, hogy jó barátságban vannak a labdával, azonban a Loki-ikonok nem kegyelmeztek nekik, 6–2-re nyertek Bogdanovicsék.

A második mérkőzésre a cívisvárosi ászok és Kowáék között került sor. A zenekar délután a Hódos előterében dedikálta a nemrég megjelent lemezét, majd mezt húzott és indulhatott a foci. – Láttam az ultrák és Sándor Tomiék meccsét, gyilkos tempó volt, szerintem mi meg fogunk halni – mondta nevetve a kezdés előtt Jimmy, a banda basszusgitárosa. – Maximum két percet fogok bírni és összeesek – tette hozzá.

A második találkozó könnyedebb iramban zajlott, és kötetlen hangulatban, de mindenki beleadott mindent a muzsikusok közül. – Eszméletlen, milyen királyok ezek a srácok – mondta Kowalskékra Dombi Tibi. – Maximálisan odatették magukat, „Sóder” például úgy hajtott, mintha az élete múlna rajta. Profik minden szempontból – jelentette ki a szélső a derbiről, amelyet a Vega nyert meg 8–6-ra, többek között Dombi látványos önfejesgóljának is köszönhetően.

A gála végén könnyes pillanatok következtek, amikor Vietorisz Áron és szülei vastaps kíséretében, és a zúgó „Soha ne add fel!” buzdítás közepette képletesen átvették a pályán Kowalskytól és Sándor Tamástól az összegyűlt összeget.

Aggodalmas, megható és felemelő érzések kavarogtak mindenkiben, aki ott volt a gálán. Büszkén skandálta több mint 1200 ember:

Ez Debrecen!

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!