Sport

2019.01.26. 08:21

DVSC: bár döcögősen kezdődött, végül gálának tapsolhattak

Debrecen - Az elején csak pöfékelő Lokomotív az utolsó tíz percben expressz sebességre kapcsolva állva hagyta a váciakat.

Debrecen - Az elején csak pöfékelő Lokomotív az utolsó tíz percben expressz sebességre kapcsolva állva hagyta a váciakat.

A tabellán hatodik Vácot fogadta a DVSC Schaeffler pénteken este a Hódos Imre Sportcsarnokban. A mérkőzés egyik tétje az volt, hogy győzelmével a hazai gárda egy pontra megközelíti a vendégeket, míg Duna-parti diadallal Szilágyi Zoltán tanítványai lerázzák magukról a piros–fehéreket.

Sok hiba

A tétnek megfelelően nagy vehemenciával estek egymásnak a csapatok, a vendégeknél Helembai és Radosavljevic villogott leginkább, debreceni oldalon pedig Varsányi Nóra és Anna Punyko tartotta a frontot. A hazaiaknál némi meglepetésre a dunaújvárosiak ellen remeklő Triffa Ágnes helyett Oguntoye Viktória kezdett a kapuban. A 10. percre három góllal megléptek a váciak, (5–8), ezt Köstner Vilmos nem nézte jó szemmel, és kikérte az első idejét.

A kapuba beállt Triffa, s rögtön bravúrokkal, védésekkel vétette észre magát, ezzel újfent lökést adva csapatának. A debreceni szakmai stáb folyamatosan kereste a csapatát, cserélgette a játékosokat. Szerencsére összekapták magukat a hazaiak, a 19. percre felzárkóztak egy különbségre (9–10). A játékrész utolsó 10 perce izgalmasan alakult, végül a rengeteg technikai hibával tarkított első félidő után egygólos debreceni vezetésnél vonultak szünetre a csapatok (14–13).

Bírták a végét

Nem kezdte rosszul a második félidőt a Debrecen, felkeményedett a hazai védekezés, ennek eredményeképpen a 45. percben 21–17-nél időt kértek a vendégek. Az egyperces szünet alatt a hazai ultrák nagyon szép gesztust gyakorolva egy PRAY FOR SALA! feliratú kiírással fejezték ki együttérzésüket a pár nappal ezelőtt vélhetően repülőgép-balesetet szenvedett Emiliano Salával és családjával.

Úgy tűnt, az időkérés sem zökkentette ki a hajdúságiakat, a 46. percben már öt volt köztük (22–17), mégis pár minutum alatt háromgólosra olvadt a hazai előny. Aztán a hajdúságiak óriási hajrát produkálva állva hagyták a vendégeket. Triffa lehúzta a rolót, a váciak az utolsó tizenegy percben mindössze egy gólra voltak képesek, s ez megpecsételte a sorsukat. Második félidei remek teljesítményével ilyen arányban is megérdemelten győzött a Debrecen (33–21).

MSZ


DVSC SCHAEFFLER–GVM EUROPE-VÁC 33–21 (14–13)

Debrecen, 1200 néző. Vezette: Horváth P., Marton

DVSC: Oguntoye – VARSÁNYI 4, Punyko 3 (1), Grigel 2 (1), TÓVIZI 3, DESZPOTOVICS 4, VANTARA-KELEMEN 6. Csere: TRIFFA (kapus), Szabó P., KOVÁCS ANNA 4 (1), Arany 1, BULATH 4 (1), Bordás 2, Zamfirescu, Borgyos. Edző: Köstner Vilmos

Vác: Arenhart 1 – Diószegi 1, Hámori 2, Lakatos 2, HELEMBAI F. 4, KÁCSOR 4, Radoszavljevics 4. Csere: Suba (kapus), De Souza 1 (1), Jovetic 1, Szabó K., Szamoránsky P. 1, Szondi, Iván. Edző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások: 4, ill. 8 perc

Hétméteresek: 5/4, ill. 3/1.

Mesterszemmel

Köstner Vilmos: – Jól kezdett a Vác, megtalálta a hiányosságainkat védekezésben, az első félidő így igazi taktikai munka volt. A győzelmünk kulcsa a védekezés és a kiváló kapusteljesítményünk volt.


[related-post post_id="4118710"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!