Sport

2018.12.31. 10:01

DEAC: hozták a kötelezőt a hokisok a fővárosban

Debrecen - Rácz Kristóf assziszttal debütált a felnőttek között.

Debrecen - Rácz Kristóf assziszttal debütált a felnőttek között.

A Hokiklub Budapest elleni mérkőzés az előrejelzések szerint egyértelműen a „kötelező” kategóriába tartozott. hiszen a két vetélytársat a tabellán 6 pozíció, és 49 pont különbség választotta el egymástól. A debreceniek nevezési lapjáról hiányzott a sérült Novotny és az eltiltását töltő Behal neve, Rácz Kristóf viszont élete első Erste Liga-meccsére készülődött.

Túlélték az emberhátrányokat

A mérkőzés elején gyors gólváltás történt: a 6. percben hiába szerezte meg a vezetést a DEAC Márton Koppány találatával – a debütáló Rácz gólpasszt jegyzett –, Michal Sátek révén egy percen belül egyenlített a Hokiklub Budapest. A debreceniek a nyitó harmad második felében négy emberhátrányt is kibekkeltek, aztán amikor a 27. percben emberfórba kerültek, kihasználták azt Hugo Turcotte góljával.

Üres kapus gól

A záró húsz percben még kétszer betalált a cívisvárosi együttes: előbb Turcotte duplázott, aztán Vlagyiszlav Kulesov egy üres kapus góllal beállította a 4–1-es végeredményt. Ezzel a Debrecen megelőzte a Brassót és feljött az Erste Liga 3. helyére. Külön öröm, hogy a kanadai táblázatot és a gólpasszok listáját egyaránt Hugo Turcotte vezeti, a hátvédek kanadai táblázatát Kovács Bronson, a kapusok rangsorában pedig Hetényi Zoltán áll az élen.

Vasárnap este a Fehérvári Titánokat fogadta a DEAC a Jégcsarnokban, a mérkőzés 5-3-as debreceni sikert hozott.

HBN


[related-post post_id="4093845"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!