Sport

2018.11.30. 09:28

Három pontot és sok plüssmacit szeretne a DEAC

Debrecen - Az esélyek alapján győzelemre készülnek a DEAC hokisai.

Debrecen - Az esélyek alapján győzelemre készülnek a DEAC hokisai.

A Hokiklub Budapest csapatával vívja következő Erste Liga-mérkőzését a DEAC, a felek pénteken 19 órától csapnak össze a Debreceni Jégcsarnokban. Soros ellenfelükkel eddig egyszer, szeptember 16-án találkoztak a cívisvárosiak, akik akkor viszonylag simán, 5–3-ra nyertek.

Mostanáig a DEAC 24 mérkőzésből 44 pontot termelt, ezzel a tabella 4. helyét birtokolja, míg a Hokiklub azonos meccsszámmal 17 egységig és a 10. pozícióig jutott. A két együttes eredményei között tehát jelentős a különbség, a játékerő és a tapasztalat is a mieink javára billentik a mérleget, ám nem szabad elbizakodottnak lenni.

A DEAC játékosai eltökéltek: javítanának az elmúlt időszak nem túl sikeres szereplésén, és jó játékkal örvendeztetnék meg a debreceni közönséget.

Repüljenek a plüssök!

Az utóbbi években egyre népszerűbb szokás, hogy az első hazai gól után a nézők macikat dobálnak a jégre, amelyeket jótékony célra ajánlanak fel. A Kanadából induló, Teddy Bear Toss nevű kampány immár évek óta bevett szokás Debrecenben is. A szervezők a péntek esti találkozóra időzítették az idei macidobálást. A játékokat a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete által pártfogolt gyerekek kapják majd meg.

A DEAC csapatával kapcsolatos hír még, hogy a klub szerződést hosszabbított Hetényi Zoltánnal és Vlagyiszlav Kuleshovval. A két jégkorongozó az új megállapodás értelmében 2020. április 30-ig kötelezte el magát. Dominik Kafka november 30-án lejáró szerződését ellenben nem hosszabbították meg a felek, így a cseh támadó távozott az együttestől.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!