Sport

2018.11.29. 14:57

Egyetlen fa hiányzott a döntőbe kerüléshez a bowlingosoknak

Debrecen - Nem sikerült bejutniuk a fináléba, de így is pozitív a mérleg.

Debrecen - Nem sikerült bejutniuk a fináléba, de így is pozitív a mérleg.

Lejátszotta az NB I-es bajnokság elődöntőit a Cívis Bowling Team. Az ellenfél a fővárosi ATTE BEE csapata volt az elmúlt két hétvégén zajlott összecsapásokon. Először Budapesten, az Acapulco Bowling Klub pályáin gurítottak a játékosok. Igen szoros mérkőzést sikerült összehozni a feleknek, a négy egyéni kör és a két páros etap is ugyanannyi pontot hozott a két gárdának, egy kivételével, így a hazaiak összesítésben 13–11 arányban megnyerték az „odavágót”.

Kiélezett végjáték

A következő hétvégén „hazai” pályán, a tiszaújvárosi Angyal Sport Klub pályáján folytatódott az elődöntő. A mérkőzés nagyon hasonlóan alakult egy ideig az elsőhöz, döntetlen körül ingadozott az állás, egészen az utolsó egyéni körig, ahol az ATTE előnyt szerzett egy 3–1-es etappal. Az állás 7–9 volt hazai szempontból ekkor. Az utolsó két páros egyikén a Szabó Ilona, Harsányi Sándor duó viszonylag simán nyert, így minden szem az utolsó összecsapásra szegeződött, ahol a Tolnai Tibor, Hárnási Ferenc páros küzdött ellenfelével. Nagyon izgalmasan alakult ez a meccs, az elején a hazaiak vezettek, aztán némi vendég előnnyel érkeztek a felek az utolsó dobásokhoz. Sőt egészen az utolsó dobásig nem jutottak döntésre a felek. Egyetlen fa híján odalett a győzelem, és ezzel a továbbjutás is. 12–12 lett a végeredmény, ez pedig kevés volt a boldogsághoz, a fővárosi együttes örülhetett.

A szezon tehát véget ért a Cívis Bowling Team számára, harmadik helyen végzett a bajnokságban. Ez elmarad a minimális célként meghatározott döntőbe jutástól, de a sorozatban három lejátszott bajnoki alapszakasz győzelem miatt azért pozitív a mérleg. A Cívis Egyesület idén még egy nemzetközi versenyen képviselteti magát néhány játékossal decemberben Székelyudvarhelyen, a rangos, válogatott játékosokkal tűzdelt mezőnyben.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!