Sport

2018.10.06. 14:18

UFC: végre összecsapnak

Debrecen - Minden idők egyik legnagyszerűbb ketrecharc-mérkőzésére van kilátás.

Debrecen - Minden idők egyik legnagyszerűbb ketrecharc-mérkőzésére van kilátás.

Évek óta várt harcot rendeznek magyar idő szerint vasárnap hajnalban Las Vegasban: könnyűsúlyban csap össze a világ talán legismertebb ketrecharcosa, az ír Conor McGregor az orosz Habib Nurmagomedovval.

McGregor utoljára 2016 novemberében bunyózott MMA-szabályrendszerben, akkor a könnyűsúly bajnoki övéért vívott meccsén detronizálta Eddie Alvarezt. Azóta nem is lépett a nyolcszögbe, mert inkább Floyd Mayweathert és a pénzt választotta: cirka 100 millió dollárért nyomtak le tavaly egy inkább cirkuszi parádéra hajazó boksz­meccset.

Totális ellentétek

Nurmagomedov jelenleg talán a legfélelmetesebb MMA-harcos, a 26–0-s mérleggel rendelkező bunyós egészen lenyűgöző birkózótudással rendelkezik, és minden ellenfelét alapos veréssel szokta hazaküldeni.

– Ez egy hatalmas csemege a küzdősportok rajongóinak, én magam is nagyon várom már – árulja el Kálucz Martin, a Tasko Fighting harcosa. – McGregor nagyon megosztó személyiség: aki szereti, azért nézi, aki utálja, meg azért, hogy lássa, ahogy adott esetben jól megverik. Már évek óta arról beszélnek, a könnyűsúlyban egyetlenegy ember tudná megállítani, és ez nem más, mint a szombati ellenfele. Mindketten 30 évesek, ugyanannyi ideje vannak az UFC-ben, de itt véget is ér a hasonlóság, mert viselkedésben, stílusban viszont egymás szöges ellentétei. McGregornak van legjobb keze, ütőtávja az állóharchoz az UFC-ben, míg Nurmagomedov a földön legyőzhetetlen. Dagesztánban nemzeti sportnak számít a birkózás, volt már meccsem pont egy csapattársával, és amikor leszálltam a mahacskalai gépről, minden férfinak el volt törve a füle, mutatva, hogy ott mennyire népszerű a küzdelem e formája – meséli Kálucz.

Kálucz Martin | Fotó: Molnár Péter

Nurmagomedov még csak menetet sem veszített a küzdelmekben, míg ellenfele háromszor már kikapott a pályafutása alatt.

– Ha végigmegy az összecsapás, az az orosznak fog kedvezni, mert az ő kondija tökéletes, míg ellenfelénél ez kérdéses. Tűzijátékra számítok, érzésem szerint az idő múlásával az ír szép fokozatosan „el fog fogyni”, és Nurmagomedov bedarálja majd.

MSZ


Harcos éjszaka készül

Immár kilencedik alkalommal rendezik meg szombaton a Harcosok Éjszakáját Hatvanban, a rendezvényen kötelek közé lép Kálucz Martin, a Taskó Fighting Racing Team 25 éves harcosa is. – Tapolcsányi Zsolttal, egy budapesti fekete öves tékvandóssal fogunk összecsapni. Jó formában és erőben érzem magam, ez a mérkőzés remekül szolgálja majd a felkészülésemet a novemberi 10-i komáromi összecsapásomra – fogalmazott a versenyző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!