Sport

2018.10.30. 10:51

Megmutatták a párbajtőrözők, hogy van tartásuk

Debrecen - Bronzérmet szerzett a Békessy női párbajtőrcsapata a kupában.

Debrecen - Bronzérmet szerzett a Békessy női párbajtőrcsapata a kupában.

Magyar Kupa fordulót rendeztek múlt hétvégén a vívók számára: a női párbajtőr csapatversenyében a Békessy Béla Vívó Klub alakulata, vagyis a Mihály Kata, Fedor Tamara és Kálmán Gyöngyvér összetételű formáció a dobogó harmadik fokáig menetelt.

– Remekül helytálltak a lányok az igen erős mezőnyben. A négy közé jutásért azt a Vasast verték, melynek tagjai között több felnőtt magyar bajnoki érmes is volt. Fegyelmezetten, taktikusan vívtak, és magabiztos sikert arattak. Az elődöntőben a később aranyérmes Honvéddal kerültek szembe: bizonytalanul kezdtek, aztán később visszajöttek a meccsbe, de a végjátékot nem bírták olyan jól, mint az ellenfél. A bronzmeccsre ismét összeszedték magukat, az Óbudai Fless gárdájával szemben megmutatták, van tartásuk. Azzal, hogy a dobogó harmadik fokán végeztek, a tabella harmadik helyére ugrottak, onnan várják a december elején esedékes újabb MK-fordulót – értékelte tanítványai teljesítményét Serra Bendegúz, a Békessy szakmai igazgatója.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!