Sport

2018.10.19. 12:18

Már huszadjára futottak együtt Debrecenben

Debrecen - Szerdánként közös futásra invitál minden sportolni vágyót a Mozaik Med orvosokból és futóedzőkből álló csapata. Mindenkit várnak, aki szeretne jó közösségben sportolni.

Debrecen - Szerdánként közös futásra invitál minden sportolni vágyót a Mozaik Med orvosokból és futóedzőkből álló csapata. Mindenkit várnak, aki szeretne jó közösségben sportolni.

A gyülekező minden szerdán 17 óra 45 és 18 óra között van a Nagyerdei Stadionnál, az állatkert felőli 3-as feljárónál. Innen együtt indul a csapat az aktuális futóhelyszínre. Az edzés a Mozaik Med debreceni futóedzője, Dr. Aradi Bernadett, valamint Illésy Lóránt sebész szakorvosjelölt, maratonista vezetésével zajlik: a közös melegítést követi az edzés változatos, tempós része. Ezt a csapat erősség és kedv szerint, két részre bontva végzi el, majd a levezetést és nyújtást ismét együtt végzik. A közösségi futás körülbelül egy órán át tart.

Azok, akik öt alkalommal is részt vesznek a közösségi futáson, Mozaik Med-pólót kapnak ajándékba, így az edzéseken egyre több a kék pólós futó.

Már húsz edzésen van túl a futóközösség mind Debrecenben, mind Nyíregyházán. Az öt hónap alatt a két városban közel háromszáz futó sportolt együtt. Az igényeknek megfelelően további két edzést is beillesztettek a heti edzésprogramba, amelyek hétfőnként és csütörtökönként látogathatóak Debrecenben.

Örülök, hogy hetente három futóedzést tudunk biztosítani a sportolni vágyóknak két városban is, hiteles futóedzők és sportoló orvosok jelentében. A kezdő futóknak kiváló lehetőséget biztosítva ezzel, hogy tudatosan felépített edzésprogram alapján, sérülésmentesen ismerjék meg a futás szépségét és a kezdeti kihívásait"

– fogalmazott Dr. Bana Richárd háziorvos rezidens, az Orvosi Világjátékok triatlon győztese.

A csapat a téli időszakra sem áll le: aki szeretne csatlakozni hozzájuk, keresse a híreket a Mozaik Med Facebook-oldalán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!