Sport

2018.10.06. 21:25

Küzdelmes mérkőzésen maradt alul a DVSE a szezonnyitón

Debrecen - Egygólos vereséget szenvedett a DVSE vízilabdacsapata az OBI nyitófordulójában Tatabányán. A rendkívül fizikális összecsapáson hétszer is egyenlíteni tudtak a debreceni pólósok, ám hiába futottak végig az eredmény után, a vendéglátók utolsó góljára már nem volt válaszuk, így a hazaiak nyertek 8-7 arányban.

Debrecen - Egygólos vereséget szenvedett a DVSE vízilabdacsapata az OBI nyitófordulójában Tatabányán. A rendkívül fizikális összecsapáson hétszer is egyenlíteni tudtak a debreceni pólósok, ám hiába futottak végig az eredmény után, a vendéglátók utolsó góljára már nem volt válaszuk, így a hazaiak nyertek 8-7 arányban.

Minkét együttes nagyon koncentráltan kezdte a mérkőzést, nagy hangsúlyt fektettek a védekezésre a csapatok. Az első gólt a harmadik percben a hazaiak szerezték, Kolozsi Marcell büntetőből volt eredményes. A nyáron jelentősen átalakult DVSE első góljára sem kellett sokat várni, az új igazolás Giorgo La Rosa a negyed derekán egyenlített egy mezőnygóllal. Érződött, hogy a felek alaposan felkészültek egymásból, s bár mindkét gárda megszerezhette volna a vezetést, végül 1-1-el zárult az első nyolc perc.

A második negyed egy gyors gólváltással kezdődött, Kolozsi és La Rosa is betalált fórból (2-2). A vendéglátók egy akciógóllal újra megléptek, de a kihagyott emberelőnyök ellenére Kovács Gábor akciógóljával újra egalizáltak a debreceniek. A sorminta nem folytatódott tovább, bár Martin Kolarik góljával ismét 4-3 volt a Tatabányának, a hajdúságiaknak erre már nem volt válasza, így egygólos hazai vezetéssel fordulhattak a csapatok.

A folytatásban sem változott a játék képe, a stabil védekezések mellett a támadásokba is sok hiba csúszott. Öt perces gólcsenddel kezdődött a második félidő, melyet Stefan Vidovics tört meg, emberelőnyből szerzett egy szépségdíjas találatot. A TVSE az első félidőhöz hasonlóan szinte azonnal válaszolt, de Dőry Farkas a negyed végén jelezte, ők bizony győzelemmel kezdenék a szezont. A Partizan Belgrádtól érkező játékos, nem sokkal a negyed végét jelző dudaszó előtt egy bődületes szabaddobással egyenlített.

A záró felvonásban a hazaiak hozták el a ráúszást, és Hoppál Gergely révén hatodszorra is megszerezték a vezetést (6-5). Bár a megítélt fórt nem tudták kihasználni Miroslav Bajin tanítványai, Fekete Gergő akcióból öt perccel a vége előtt újra egalizált. Kolozsi találatára Kovács Gábor válaszolt, így az utolsó percekre maradt a döntés a rendkívül parázs mérkőzésen (7-7). Sehogy sem akart összejönni a fordítás, Keresztúri pedig a legrosszabbkor szerezte meg második gólját. A végén még büntetőből és emberelőnyből is volt sansza a cívisvárosiaknak, de Fortuna ezen a napon nem állt melléjük, így 8-7-es hazai győzelem született.

Tatabánya – DVSE 8-7 (1-1, 3-2, 1-2, 3-2)

TVSE: Barabás, Kolozsi 3, Korbán, Keresztúri 2, Fazekas, Kuncz, Márkus, Hoppál 1, Kalanovics, Kolarik 2, Szentesi, Máthé.

edző: Szolnoki István

DVSE: Kósik, Smitula, Dőry 1, Durik, Vidovics 1, Kovács 2, Fekete 1, La Rosa 2, Dienes, Macsi M., Fejős.

edző: Miroslav Bajin

Gól/Lövés: 8/30, ill. 7/25

Akciógól: 4/21,ill. 4/15

Gól/Emberelőny: 3/5, ill. 2/8

Gól/Büntető: 1/1, ill. 0/1

Védés: 10/17, ill. 10/18

Miroslav Bajin: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, de így is győzelemmel szerettük volna kezdeni a szezont. Az 1. és a 3. negyedben elégedett voltam a védekezéssel, de a támadásaink végig akadoztak, sokszor elhamarkodtuk a befejezést, pontatlanok voltunk. Ennek ellenére a végén meg volt az esélyünk, hogy legalább a döntetlent kiharcoljuk, de sajnos nem jött össze. A fiúknak gratulálok, hogy végig küzdöttek a meccset és nem adták fel egy percig sem, pedig végig mentünk az eredmény után. Hosszú még a bajnokság, remélem, hogy sikerül valahol még visszahoznunk ezt a vereséget, dolgozunk tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!