Sport

2018.10.02. 14:53

Jól szolgálta a felkészülésüket

Debrecen - Számos kérdésére kapott választ Kim Rasmussen az elmúlt egy hét alatt.

Debrecen - Számos kérdésére kapott választ Kim Rasmussen az elmúlt egy hét alatt.

Egy hetet Győrött készült a magyar női A- és B-válogatott, mely végén Kim Rasmussen együttese pénteken és szombaton Montenegró ellen lépett pályára felkészülési mérkőzéseken. A két találkozón egy-egy magyar és monte­negrói siker született; a magyar szövetségi kapitány így értékelte az összetartást: – Mindenkinek szerettem volna lehetőséget adni, hogy megmutassa tudását, így természetesen számos választ is kaptam az Európa-bajnoksággal kapcsolatban. Ami az egész hetet illeti, minden kerettag remekül dolgozott, nagyon hasznos volt az együtt töltött idő. Sajnos híján vagyunk a nemzetközi szinten válogatott szempontból tapasztalt játékosoknak. Ez persze adottság, nem tudunk mit kezdeni ezzel, így kell tovább dolgoznunk, legközelebb novemberben, immár a közvetlen Eb-felkészülés alkalmával. Az Európa-bajnokság előtt a mostani edzőtábor és a két mérkőzés, valamint az október-novemberi bajnoki- és kupaforma alapján alakul ki a franciaországi kontinensviadalra utazó keret.

Jó hangulatban

A két összecsapáson összesen nyolc alkalommal keserítette a délszláv kapusokat Kovács Anna, a DVSC Schaeffler jobb­átlövője.

Én mindig jól érzem magam a válogatottban, bár fiatal a társaság, már évek óta ismerjük egymást, így mindig jó a hangulat"

– árulta el Kovács Anna. – Vasárnap estére kellett megérkezni Győrbe, ahol még aznap egy csapatértekezletet tartott a kapitány. Hétfőn kezdődött a munka, a hangsúlyt a taktikára fektettük mind védekezésben, mind támadásban. Ezek az elemek számunkra nem voltak ismeretlenek, hiszen minden összetartás alatt sulykoljuk őket. Kim Rasmussen azt kérte, hogy a két tesztmérkőzésen tegyük oda magunkat, mutassuk meg a küzdőszellemünket, illetve köszönjenek vissza az edzéseken gyakoroltak.

Jól szolgálta a felkészülést

A két találkozó ellentétes eredményt hozott, pénteken a magyarok nyertek 29–25-re, míg szombaton a délszlávok visszavágtak, és 23–19-re legyőzték Kim Rasmussen csapatát.

– Montenegró válogatottja személyében egy nagyon kemény kézilabdát játszó együttes ellen mérethettük meg magunkat. Az edzéseken nem lehet teljesen lemodellezni a mérkőzésszituációkat, ezek a találkozók szolgálják a legjobban a felkészülést egy világversenyre. Az első összecsapás jobban sikerült, a második meccsen már más összetételben játszottunk, és talán kijött az egy hét fáradtsága. Szombaton is ugyanazok a hibák fordultak elő, mint egy nappal korábban, sok ziccert hagytunk ki, de mivel a védekezésünk gyengébb volt, átlőttek minket, ami vereséghez vezetett. A legfontosabb az volt, hogy kiderüljön, milyen összeállításban vagyunk a legjobbak, illetve, hogy a játékosok védekezésben és támadásban hol a leghasznosabbak a csapat számára. Novemberben találkozunk újra, akkor még keményebb ellenfelek – franciák, dánok – várnak majd ránk, azután pedig kezdődik az Európa-bajnokság – tekintett előre az átlövő.

MSZ


[related-post post_id="4001307"]

[related-post post_id="4000568"]

[related-post post_id="4003350"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!