Sport

2018.10.11. 10:12

Egyre érettebben vívnak a debreceni fiatalok

Debrecen - Kálmán Gyöngyvért csak a döntőben tudták megállítani az MK-ban.

Debrecen - Kálmán Gyöngyvért csak a döntőben tudták megállítani az MK-ban.

A kadet-junior Magyar Kupa második fordulóját rendezték múlt hétvégén Budapesten. A kadet női párbajtőrözőknél a Békessy Béla Vívó Klub tehetsége, Kálmán Gyöngyvér ezüstérmet szerzett, miután a döntőben 15:8-ra kikapott a BVSC-s Muhari Esztertől. Kálmán Zille a 35., míg Budai Marianna a 48. lett.

A kadet férfi párbajtőrözőknél a 31. helyen zárt Szodoray-Parádi Hunor. Szintén a férfi párbajtőrözőknél, csak a junioroknál Kormos Levente a 43. pozíciót szerezte meg, Balogh Szabolcs a 62., míg Szodoray-Parádi a 112. lett. Csapatban, a junior párbajtőrözőknél a Balogh Szabolcs, Kormos Levente, Szodoray-Parádi Hunor és Ványi Levente összetételű debreceni formáció a nyolcadik helyre ért oda.

Jól szerepeltek

– Kifejezetten jól sikerült a debreceni fiatalok számára a viadal. Örülök, hogy minden versenyzőnk egyre érettebb vívást mutatott be, technikai és taktikai szempontból egyaránt. Kálmán Gyöngyvér ezüstérme és a junior fiúk negyeddöntős helyezése kiemelkedő teljesítmény ebben az igen erős mezőnyben – mondta boldogan Serra Bendegúz, az egyesület szakmai igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!