Sport

2018.10.28. 11:24

Békéscsabán szakadt meg a DSZC-Eötvös DSE veretlenségi sorozata

Debrecen - Az elmúlt heti városi rangadó megnyerése után az az érdekes helyzet állt elő, hogy a DSZC-Eötvös DSE a tabella élén találta magát, míg a Békéscsabai Röplabda SE NB I-es U21-es csapata a mérkőzés előtt a második helyen állt.

Debrecen - Az elmúlt heti városi rangadó megnyerése után az az érdekes helyzet állt elő, hogy a DSZC-Eötvös DSE a tabella élén találta magát, míg a Békéscsabai Röplabda SE NB I-es U21-es csapata a mérkőzés előtt a második helyen állt.

A debreceniek nem a legjobb előjelekkel várták a találkozót, különböző okokból többen nem tartottak a csapattal, így mindössze 8 játékossal utaztak a Viharsarokra.

Ennek ellenére hajdúsági ponttal, pontokkal kezdődött a találkozó, de aztán 7-nél kiegyenlített a BRSE, majd folyamatosan növelte előnyét. A DSZC-Eötvös DSE a végjáték előtt egy kicsit közelebb került, de ez csak az eredmény kozmetikázására volt elég.

A második szettben nagy csata alakult ki, először a debreceniek, majd a csabaiak vezetettek két-három ponttal. 17:16-os vendég időkérés után 18:22-re módosult az eredmény és izgalmas labdamenetek után kiegyenlítették hátrányukat az „eötvösös” hölgyek.

A harmadik játszma hullámvasútszerű volt. A debreceni nyitások, ütések, sáncok is néhány centimétert tévedtek, így 5:0-nál debreceni időkérés következett. Ezután Tatár Gréta nyitást hibázott, majd Miholecz Melitta szerváinál 5:6-ra fordított a DSZC-Eötvös DSE. Ezt követően megint a BRSE dominált, amire már nem érkezett újabb vendégválasz.

A negyedik játékrészben a fáradó és egyre több hibát vétő debreceniek ellen nagy előnyt szerzett az ötszörös Magyar-bajnok egyesület több korosztályos válogatottat felvonultató U21-es csapata. Vojth Ildiék még összekapták magukat, faragtak a hátrányból, de a végén néhány újabb hiba megpecsételte sorsukat.

Békéscsabai Röplabda SE – DSZC-Eötvös DSE 3:1 (20, -22, 14,18)

Eötvös DSE: Fehér Anna Ditta, Vojth Ildikó, Miholecz Melitta, Domonkos Kitti, Németi Rebeka, Molnár Vivien. Csere: Barnucz Gréta, Gulyás Vivien. Edző: Szombathy András.

A következő fordulóban a DSZC-Eötvös DSE 2018. november 3-án (szombaton) 15 órakor a Diósgyőri VTK NB I-es egyesületének U 21-es csapatát fogadja a DSZC Beregszászi Pál Középiskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!