Sport

2018.10.11. 12:38

360 fokos videó: Ki mondja, hogy az erőemelés nem nőknek való?

Püspökladány - A laikus embereknek nem kell érteniük az célomat – vallja Fekete Bernadett, a 24 éves világbajnok erőemelő.

Püspökladány - A laikus embereknek nem kell érteniük az célomat – vallja Fekete Bernadett, a 24 éves világbajnok erőemelő.

A szeptemberben Egerben megrendezett GPC erőemelő, fekvenyomó és felhúzó világbajnokságon 170 kilogrammos felhúzásával kategóriájában első helyen végzett a püspökladányi Fekete Bernadett. De honnan is indult Betti, miért lesz egy fiatal lányból erőemelő, s mi kell a világbajnoki cím eléréséhez – többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ beszélgetésünk során.

– Mindig sportoltam, például fociztam, de aztán kimaradt körülbelül két év, és nem voltam elégedett a testemmel, nagydarabnak tartottam magam, gátlásaim lettek. Egyik napról a másikra eldöntöttem, hogy változtatok. Futással, aerobikkal kezdtem, de egy idő után már nem volt elég a terhelés, így elmentem egy püspökladányi konditerembe, ahol megismerkedtem az alapgyakorlatokkal – beszélt a kezdetekről Betti. Az edzőterembe hamar kiderült, jó a tartása és erős, rohamosan fejlődött. Egyik volt kolléganője biztatására kezdett el versenyekre járni, hiszen az edzőteremben elért eredményeket nem jegyzik sehol.

A cikk folytatását elolvashatja a Hírek 360 oldalán!

- Hírek 360 / Kiss Dóra -


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera háta mögött! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!