Sport

2018.09.06. 13:23

Két lokistával harcolunk Svédországban

Debrecen - Varga Kevin és Haris Attila is elutazott az U21-es válogatottal.

Debrecen - Varga Kevin és Haris Attila is elutazott az U21-es válogatottal.

Az U21-es válogatott vasárnap délután megkezdte felkészülését a svédek elleni pénteki, és a belgák elleni, jövő keddi Eb-selejtezőkre. A bővebb keretbe három debreceni futballistát is meghívott Michael Boris szövetségi edző, a szűkítést követően Pávkovics Bence kimaradt, Haris Attila és Varga Kevin viszont szerdán elutazott a gárdával Svédországba.

Erőt meríthetnek belőle

A magyar és a svéd válogatott novemberben, a Szusza Ferenc Stadionban 2-2-es döntetlent játszott egymással: Bíró Bence duplájával az első félidőben már 2-0-ra is vezettünk, de a vendégek egyenlítettek, és némi szerencsével hazavitték az egyik pontot.

Boris az mlsz.hu-nak elmondta: ha az őszi meccsen nem is sikerült nyerni, a mutatott játékból erőt is önbizalmat meríthetnek a játékosok a Falkenbergben rendezendő összecsapás előtt.

Bár két fontos selejtező vár ránk, egyelőre kizárólag a svédek elleni összecsapásra készülünk. Ahhoz, hogy megmaradjanak az esélyeink a továbbjutásra, csak egyetlen eredmény elfogadható: győznünk kell pénteken."

– Tavaly, a svédek elleni hazai mérkőzésen nem sikerült nyernünk, ám közel jártunk a három pont megszerzéséhez, és az a találkozó megmutatta, hogy ha jól játszunk, nem kell tartanunk ellenfelünkről. Idegenben természetesen más mérkőzésre van kilátás, de minden okunk megvan rá, hogy önbizalommal telve lépjünk pályára. Ha idegenben is tudásunk nyolcvan-kilencven százalékát adjuk, meglepetést okozhatunk, és megvalósíthatjuk céljainkat – mondta Michael Boris.

A pénteki találkozó – melyet az M4 Sport élőben közvetít – 18.30 órakor kezdődik.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!