Sport

2018.09.14. 15:15

DVSC: taktikus meccs várható az Újpest ellen

Debrecen - Könyves Norbert szerint a beadásoknál kiemelt figyelemre lesz szükség.

Debrecen - Könyves Norbert szerint a beadásoknál kiemelt figyelemre lesz szükség.

A válogatott szereplése miatt beiktatott bajnoki szünet után a hétvégén folytatódnak az OTP Bank Liga NB I. küzdelmei. A nyolcadik fordulóban a DVSC az Újpest otthonába utazik, a felek szombaton 17 órától csapnak össze Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban. A találkozót a Hajdú Online élőben közvetíti.

A Loki legutóbb 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Haladás ellen, a lila-fehérek a Budapest Honvéddal szemben 0–0-ra végeztek. Az újpestiek a Vidi elleni összecsapásuk halasztása miatt eddig hat mérkőzésen vannak túl. Mérlegük egy győzelem, négy döntetlen és egy vereség, a hetedik helyet foglalják el a tabellán. A debreceniek jelenleg a negyedikek, Herczeg András tanítványai is négyszer ikszeltek, emellett kétszer diadalmaskodtak, egyszer pedig alulmaradtak.

A maximumot nyújtani

Könyves Norbert, a DVSC csatára lapunknak elmondta, taktikus találkozóra számít. – Próbáltuk minél jobban kihasználni a bajnoki szünetet, sokat edzettünk, készültünk az Újpest elleni derbire. Alaposan kielemeztük a riválisunkat, nem vár ránk könnyű mérkőzés.

Kiélezett, taktikus csatára számítok, a maximumot kell nyújtanunk, ha nem pont nélkül akarunk hazatérni.”

Az fővárosiakra jellemző, hogy mindenhonnan beadogatják a labdát, és többen is érkeznek a kapu elé, ha olyan a szituáció – ezekre okvetlenül figyelnünk kell, a védőinknek sem lesz egyszerű megoldani egy-egy kényes helyzetet – vélekedett a támadó, majd hozzátette, hiányérzet van bennünk, mert a Haladás ellen nem sikerült nyerniük, de itt a lehetőség a javításra.

Javítható a mérleg

Az Újpest vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics a dvsc.hu-n olvasható nyilatkozatában elmondta, jól futballoztak a Honvéddal szemben, ami biztató a szombati összecsapás előtt. „A DVSC rendkívül jó csapat, rengeteg kiváló játékossal, akik veszélyesek a kontraakcióknál. Ha ugyanazon a szinten futballozunk a vendégek ellen, mint múlt héten, valamint növelni tudjuk a gólszerzési hatékonyságunkat és agresszivitásunkat, akkor biztos vagyok benne, hogy meglesz a három pont szombaton a lefújást követően” – vélekedett a pestiek mestere.

[poll id="1749"]

A Loki és az Újpest szombaton 98. alkalommal mérkőzik meg egymással. A piros-fehérek 20-szor tudtak nyerni, 31 döntetlen mellett 46-szor kaptak ki a fővárosiaktól. A gólarány 192-124 az Újpest javára.

HBN


[related-post post_id="3982835"]

[related-post post_id="3982941"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!