Sport

2018.09.10. 15:17

Csalódottak, de máris itt van a belgák elleni feladat

Debrecen - A debreceni kerettagokat is foglalkoztató U21-es válogatott kedden újabb Eb-selejtezőt játszik.

Debrecen - A debreceni kerettagokat is foglalkoztató U21-es válogatott kedden újabb Eb-selejtezőt játszik.

Az utolsó szalmaszálba igyekezett megkapaszkodni pénteken este a magyar U21-es labdarúgó-válogatott Svédországban. A mieinknek csak győzelmük esetén maradt volna esélyük arra, hogy kijussanak az Európa-bajnokságra, ám egy viszonylag kiegyenlített mérkőzésen a svédek nyertek 1–0-ra, ezzel elszállt a magyarok esélye.

Nem volt szerencséjük

A keret tagja volt, sőt kezdőként kapott helyet a gárdában a debreceni Haris Attila és Varga Kevin is, utóbbi osztotta meg élményeit a Naplóval.

– Mindenki csalódott volt a lefújás után – fogalmazott a középpályás. – Felkészültünk a svédekből, „ült” is a taktika, amelyet alkalmaztunk, ez a része teljesen rendben volt az összecsapásnak. Különösen az első félidőben föléjük tudtunk nőni, de sajnos két ízben is menteniük sikerült a gólvonalról a házigazdáknak. Nem volt meg az az apró szerencse, amelynek segítségével vezetést szerezhettünk volna. Az első játékrész közepén betalált Svédország, és aztán már még nehezebb dolgunk volt, hiszen győzelmi kényszerben léptünk pályára. A szünet után hatalmas eső zúdult a játéktérre, és az sem könnyített a feladatunkon.

Minden erőnket mozgósítottuk az egyenlítés, illetve a fordítás érdekében, ám sajnos nem sikerült betalálnunk”

– emlékezett vissza a futballista.

Kíváncsiak voltunk, a lefújást követően mit mondott a játékosoknak Michael Boris szövetségi edző.

Erősek a belgák is

– Látta rajtunk, hogy rendkívül bosszant minket a meccs végkifejlete és elmondta, hogy ennek ellenére megvalósítottuk a taktikai elképzeléseit, s azt látta viszont a pályán, amit szeretett volna. Hozzátette, hogy emeljük fel a fejünket, mert jó volt, amit csináltunk. A belgák ellen is roppant nehéz dolgunk lesz, nagyon gyors játékosokból áll a válogatottjuk, de talán a szerencse ezúttal majd mellénk szegődik és jó eredményt fogunk elérni! – utalt a kedden 18 órakor a Szusza Ferenc Stadionban rendezendő Eb-selejtezőre Varga Kevin.

A keddi találkozó előtt egyébként a korábbi keretszűkítés miatt kimaradt DVSC-védő, Pávkovics Bencét is behívta Boris, ugyanis Hegedűs János sérülést szenvedett.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!