Sport

2018.08.21. 12:21

Több mint száz focicsapat a Karnevál Kupán

Debrecen - A XXVIII. OTP Bank Karnevál Kupa Debrecen Város Nagydíja elnevezésű viadalt rendezték meg idén augusztus második hétvégéjén, 10–12-én.

Debrecen - A XXVIII. OTP Bank Karnevál Kupa Debrecen Város Nagydíja elnevezésű viadalt rendezték meg idén augusztus második hétvégéjén, 10–12-én.

A meghirdetett tíz kategóriában, 120 csapat jelentkezett, a magyar együttesek mellett Ukrajnából és Romániából, illetve Izraelből is érkeztek résztvevők. A legtöbb csapat a 2008-as kategóriában indult, ott 23 alakulat mérkőzött meg egymással.

A DHSE Olasz Focisuli több helyszínen rendezte meg a tornát, az Oláh Gábor utcai stadionban, a DEAC-pályán, a Baross Gábor Középiskola füvén, illetve Balmazújvároson játszhattak a legnagyobbak.

A legidősebbeknél, a 2002-es és 2003-as kategóriában tizenkét csapat nevezett. Ebben a kategóriában érkezett a cívisvárosba a Maccabi Netanya csapata Izraelből, amely brigád meg is szerezte az első helyért járó kupát.

A 2004-es kategóriában a magyar csapatok remekeltek. Első lett a Balmaz-OLasz FS, második a Dunakeszi VSD, harmadik helyen a Romániából érkező Viitorul Oradea csapata végzett.

A 2005-ös kategóriában a tíz csapatból szintén a Balmaz-OFS csapata lett az első. A második Erdélyből a CSS Szászrégen lett és a bronzot a Csepel Hungary Club ’94 SE vehette magához. A 2006-ban születetteket külön vették kereszt- és nagypályára. A nagypályán a Várda LA a Balmaz Olasz FS és a CFR Cluj csapatai vihettek haza kupát. A keresztályán sajnos a magyar csapatok alulmaradtak, a Romániából érkezett AFC Hermannstadt Sibiu lett az első, őt követte két ukrán csapat, a Temp Ternovka és a Pokrova Lviv.

A 2007-es kategóriában a Várda LA érdemelte ki az aranyérmet, a Primavera Satu Mare Romániából lett a második, és az Atletik Odessza lett a harmadik, akik Ukrajnából érkeztek, a Balmaz Olasz Fs 4. lett.

A 2008-ban születettek játszhatták a legtöbb mérkőzést a tornán. Az ukrán döntőben a DYUFK Arsenal Kiev A vihette haza az aranyat a Szuzirja Szvaljava elől, az ACS Viitorul Cluj pedig a harmadik lett.

2009-es kategóriában a Nyíregyházi Spartacus lett az ezüst érmes két ukrán csapat között, a Pokrova Lviv nyert, majd őket követte sorban a Legion XXI Kiev. 2010-ben a Szuzirja Szvaljava ’A’ és az SK Kiev között második lett a DHSE Olasz Focisuli.

A legkisebbeknél a magyar csapatok kerekedtek felül. Első lett a DHSE Olasz Focisuli, második az Újpesti Torna Egylet és harmadik a SZE-FI LSE csapata.

Természetesen minden résztvevőt jutalmaztunk emlékéremmel, illetve egy oklevéllel. A nagy kánikula ellenére kiváló hangulat volt minden pályán.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!