Sport

2018.08.10. 12:18

Karnevál Kupa: ismét pattog a labda

Debrecen - A világ minden tájáról érkeznek csapatok, hogy összemérjék erejüket.

Debrecen - A világ minden tájáról érkeznek csapatok, hogy összemérjék erejüket.

Idén 28. alkalommal rendezi meg a DHSE Olasz Focisuli a Karnevál Kupa nemzetközi gyermek labdarúgó utánpótlás tornát. Újdonság, hogy az augusztus 10–12-ig tartó megmérettetésen az Oláh Gábor utcai sportcentrum, az egyetemi sportcentrum, valamint a Baross Gábor Szakközépiskola pályái mellett immár Balmazújvároson is lesznek mérkőzések. A szervezők jövőbeni célja, hogy a megye többi városaiban is legyenek utánpótlás nemzetközi labdarúgó mérkőzések.

Több mint 400 meccs

A torna 130 csapat részvételével fog lezajlani, 13 fiú és leány kategóriákban 7 évestől 16 évesig lesznek a korosztályok, összesen 432 találkozót ölel fel a rendezvény. Megyénket a DHSE Olasz Focisuli, a Balmazújváros, a Nyíradony, a DEAC, a DASE, a Debreceni Sportiskola, a Mikepércs és a Berettyóújfalu gárdái képviselik a tornán. A magyar csapatok mellet érkeztek még résztvevők Ukrajnából, Romániából és Izraelből.

A legnagyobb létszámban, a 10 évesek kategóriában 24 együttes fog szerepelni, de több kategóriában lesz 12, illetve 16 csapat is. A kategóriadöntők augusztus 12-én, vasárnap lesznek az Oláh Gábor utcai sportcentrumban, a döntők és az eredményhirdetés a Loki egykori labdarúgó stadionjában lesz megtartva.

A záró rendezvényen a Debreceni Maskara alapítvány ifjú táncosai – Tóthné Szabó Gabriella vezetésével – rövid műsorral kedveskednek a résztvevőknek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!