Sport

2018.08.24. 15:46

Forma-1: Ismét megmártóznak a Vörös Vízben

Spa-Francorchamps - A nyári szünet után sok minden kiderülhet a Belga Nagydíjon.

Spa-Francorchamps - A nyári szünet után sok minden kiderülhet a Belga Nagydíjon.

A forró Magyar Nagydíjat követően hosszú nyári szünet következett a Forma–1-es csapatok számára. A héten véget ér a pihenés a száguldó cirkusz számára: következik a Belga Nagydíj, a legendás Spa-Francorchamps-ban kiderül, kinek sikerült jól a feltöltődés a hátralévő futamokra – számolt be Facebook-oldalán az Amber Pr.

Az időjárás beleszólhat

A versenyszezon második felét a Forma–1-es csapatok az egyik legrégebbi pályán, ­Spa-Francorchamps-ban nyitják meg. Mindenki rajong ezért a pályáért, ezért a futamért. Ráadásul a különleges mikro­klímával rendelkező ardenneki pályán az időjárás sokszor fordulatos futamot hoz.

A belga futam végkimenetelébe az időjárás is beleszólhat, amely az Ardennekben annyira kiszámíthatatlan, hogy itt az sem ritka, hogy a pálya egyik részén esik az eső, míg máshol verőfényes napsütés van. Jelenleg egész hétvégére záporokat és zivatart jósolnak az időjósok Spa területére, ami alaposan megkeverheti a lapokat.

A Forma–1-es pilóták nagy örömmel indítják a szezon második részét egy mindenki által nagyon kedvelt, ikonikus pályán. A kiszámíthatatlan időjárás, a gyönyörű helyszín a hegyek között, a pálya vonalvezetése mind-mind hozzájárulnak ehhez. A kedvenc kanyarok között van az itt található híres Eau Rouge (Vörös Víz), amely egyben a versenynaptár egyik legizgalmasabb kanyarja, de a favoritok között ott van a Pouhon vagy éppen a Blanchimont is.

Pilótapiaci változások

Nem pihenhettünk sokat a nyári szünetben. Sok új hír látott napvilágot a jövő évi pilótamozgások kapcsán. Amit jelenleg tudni lehet az az, hogy Daniel Ricciardo 2019-től a Renault-nál fog versenyezni, s helyére a Red Bull Pierre Gaslyt igazolta le. A jelenleg a Renault pilótájaként versenyző Carlos Sainz pedig Fernando Alonso helyét veszi majd át a ­McLarennél, ugyanis a hánytatott sorsú Alonso az uborkaszezonban bejelentette, a következő szezonban már nem láthatjuk őt a Forma–1-ben versenyezni. Többen tudni vélik, hogy az amerikai Indycar sorozatban folytatja.

Érdekesség, hogy a Formula–E-t megnyerő volt Forma–1-es pilótát, Jean-Eric Vergne-t is megkeresték a Forma–1-től egy jövőbeli ülés kapcsán. A francia már azt hihette, hogy nem fog visszatérni, s most mégis megnyílt egy lehetőség számára. Hogy hol, az egyelőre titok.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!