Sport

2018.08.27. 16:54

Felért a csúcsra a ladányi tűzoltó

Püspökladány - Sas Ferenc Antal több mint háromszáz versenyző közül került ki győztesen.

Püspökladány - Sas Ferenc Antal több mint háromszáz versenyző közül került ki győztesen.

Hazatért családjához és bajtársaihoz Sas Ferenc Antal címzetes tűzoltó főtörzsőrmester a lengyelországi Field Target világbajnokságról - olvasható a megyei katasztrófavédelem honlapján. A tereplövészetben többszörös Európa-bajnok tűzoltó a tavalyi walesi 9. helyezése után, az élmezőnybe vágyott, így hivatása mellett egész évben a világbajnokságra készült.

Kitartásának eredménye nem maradt el, Lengyelországban maga mögé kényszerített háromszázharminc egyéniben induló tereplövészt, így megszerezte élete legjobb eredményét: világbajnok lett. A katasztrófavédelem közleményéből kiderül: a tűzoltó aranyéremmel a nyakában tért haza vasárnap este Püspökladányba, majd kis pihenő után szombaton újra tűzoltócsizmát húz, puskáját pedig sugárcsőre cseréli.

Sas Ferenc a Field Target magyar csapatot is erősítette, így az induló harminc országból a bronzérmet is hazahozta társaival, PCP kategóriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!