Sport

2018.08.27. 14:31

Egy hétig ismét Debrecenre figyel a 3x3-as kosárvilág

Debrecen - Címvédésre készül az U18-as női válogatott, de fiúktól is szép eredményre van kilátás.

Debrecen - Címvédésre készül az U18-as női válogatott, de fiúktól is szép eredményre van kilátás.

Lassan hagyománnyá válik, hogy 3x3-as kosárlabdatornát rendez Debrecen. Idén szerdától vasárnapig ismét a Nagytemplom előtt küzdenek meg egymással Európa legjobb 18 év alatti és a világ legjobb profi 3×3-as kosárlabdázói.

Felvezető események

Becsky István, a szervezőbizottság elnöke elmondta, a hosszas szervezőmunka a látványos szakaszába lépett, hiszen már javában zajlik a torna helyszínének kialakítása.

– Szombaton megkezdődött az építkezés a Kossuth téren, kedd estére szeretnénk átadni a FIBA-nak a pályát. A Nagytemplom épületének köszönhetően olyan ikonikus háttérépületet tudunk biztosítani az eseménynek, ami egyedülálló. Idén is két pálya lesz, az 1400 fős lelátóval rendelkezőn a meccseket játsszák majd, a másikon pedig bemelegíteni, edzeni fognak a résztvevők. Szerdán felvezető eseményként hatcsapatos női tornát bonyolítunk le, amelyen részt vesz a szeptember közepén megrendezendő bukaresti Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott, soraikban az egyaránt debreceni születésű Medgyessy Dórával és Szabó Petrával. Csütörtökön a World Tour Masters csoportmérkőzésein pattog majd a labda, pénteken pedig kezdetét veszi a női és férfi U18-as Európa-bajnokság. Szombaton délelőtt egy U23-as nemzetközi tornát láthat a nagyérdemű, délután folytatódik a tizen­nyolc éven aluliak versengése, vasárnap pedig a viadal döntőit izgulhatják végig az érdeklődők.

Tokióban már az olimpián

A 3x3-as kosárlabda egy aránylag fiatal sport, de népszerűségét, és a benne lévő lehetőségeket jelzi, hogy a következő olimpia programjában már szerepelni fog.

– Magyarország és a cívisváros zászlóshajója ennek a sportnak, ami egy új sportág a palettán, de talán nagyképűség nélkül mondhatom, hogy az eddig megtartott eseményeinkkel mi már felkerültünk a világtérképére. Ez a városnak is jó dolog, hiszen még több emberhez, még több helyre jut el Debrecen jó híre. A szerdai torna rendezésével nem titkoltan a felnőttválogatott felkészülését is segítjük, hiszen a tokiói olimpián teljes értékű sportként lesz jelen a 3x3.

Nagy reményekkel várjuk az U18-as versengést, hiszen a magyar női válogatott címvédőként indul az eseményen, de a fiúktól is szép eredményre van kilátás.”

Bízom benne, hogy a mostani U18-as korosztály két év múlva akár az olimpián is tud majd bizonyítani. Az eseményekre a belépés ingyenes, várunk minden érdeklődőt szeretettel – ismertette Becsky István.

MSz


Jegyek a selejtezőre

A kilátogató nézőknek lehetősége lesz a DEAC kosárlabdacsapatának mérkőzéseire, valamit a szeptember 17-én Debrecenben megrendezésre kerülő Magyarország–Olaszország vb-selejtezőre is jegyeket venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!