Sport

2018.08.27. 13:43

DVSC: bosszantó vereség volt

Debrecen - Könyves Norbert bízik benne, hogy a szombati kisiklást sikerül helyrehozniuk a Haladás ellen hazai pályán.

Debrecen - Könyves Norbert bízik benne, hogy a szombati kisiklást sikerül helyrehozniuk a Haladás ellen hazai pályán.

Bár sejthető volt, hogy nem vár könnyű mérkőzés a DVSC-re az elmúlt szombaton a jól teljesítő Budapest Honvéd ellenében, azért mindenki reménykedett abban a cívisvárosban, hogy nem szakad meg a Hungária körúton a vendégek veretlensége. A Loki kétgólos hátrányból mentette döntetlenre összecsapását az előző fordulóban az MTK ellen, vagyis feldobott állapotban utazhattak el a fővárosba Herczeg András tanítványai.

Ám a Honvéd-meccs első játékrésze minden várakozást alulmúlt, a vége 3–0 lett a vendéglátóknak. A fordulás után ugyan jobb teljesítményt nyújtottak a piros-fehérek, de a kimaradt helyzetek, és a bírói tévedések miatt pont nélkül voltak kénytelenek hazatérni.

Rosszul kezdtek

– Az első félidőben enerváltan futballoztunk, nem tudom, mi volt ennek az oka - nyilatkozta a Naplónak a kilencven percről Könyves Norbert, a Debrecen csatára. – Kevés labdát szereztünk, és azokat is elrugdostuk, nem játszott senki csúcsformában. Van ilyen minden csapat életében, azonban a szünet után egészen más lett a játék képe. Akkor benne volt a döntetlen is, azonban kaptunk egy tizenegyest, amiről nem szeretnék semmit mondani, s az eldöntötte a három pont sorsát – utalt Könyves a Danilo ellen befújt szabálytalanságra, ahol kívülről egyértelműen látni lehetett, hogy feldobta magát a Honvéd támadója.

Kíváncsiak voltunk rá, hogy mi hangzott el az öltözőben a szünetben.

– Az edzőnk elmondta, hogy az első félidőt azonnal felejtsük el, mert roppant gyengén játszottunk. Próbáljuk jobban megbecsülni a labdát, ne rúgjuk el vaktában, hanem igyekezzünk kicsit játszani a focit.

Így is történt, megvoltak a lehetőségeink, kapufát is rúgtunk, de nem lőttünk gólt, mert rossz döntéseket hoztunk”

– fogalmazott csalódottan Könyves.

Három pont kell

A játékos elmondta, nagyon rossz volt a hangulat a hazafelé vezető úton, mert bár a meccs elejét elrontották, a második félidőben meglehetett volna legalább a döntetlen. A debreceniek a hétfői nap folyamán kielemezték a hétvégi fiaskó okait, megbeszélték a teendőket, és ezt követően készülni kezdtek a szombati, Szombathelyi Haladás elleni hazai bajnoki találkozóra.

– A Nagyerdei Stadionban, saját szurkolóink előtt szeretnénk helyrehozni az előző összecsapást. Mindenképpen itthon kellene tartanunk a három pontot a zöld-fehérek ellen – zárta a beszélgetést Könyves Norbert.

TN


[related-post post_id="3963371"]

[related-post post_id="3962081"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!