Sport

2018.08.25. 16:22

Debreceni sikerek a szenior bajnokságon

Debrecen - Harminc egyéni bajnoki cím, második hely a csapatversenyben.

Debrecen - Harminc egyéni bajnoki cím, második hely a csapatversenyben.

A Debreceni Szenior Úszó Klub 27 fős csapata az előkelő második helyen végzett az 51 induló egyesület között a helyezési számok alapján számított pontversenyben.

Rengeteg pontszerző

Az egyéni számokban Krasznai Róbert hatszoros, Gombkötőné Tóth Ilona és Tóth Béla négyszeres, Flóra ­Katharina, Maier Judit és Batta Gyula háromszoros, Bitskey István, Katona László és Legoza Éva kétszeres magyar bajnok volt Gyulán. Nagy-Kovács Ádám egy bajnoki címet szerzett. Mellettük dobogón végzett Horányi Antal, Horkay György, Máté Zoltán, Széll Katalin, Lövei Zsolt, Cseri Piroska, Rentka László, Gazda Zsuzsa, Bonivárt Ágnes, Bihari Árpád és Rentka Anikó.

Hat debreceni váltó ért el dobogós helyezést, melyekben összesen 15-en szerepeltek többféle beosztásban. Közülük 12-en egyéni bajnokként és dobogós helyezettként már felsorolásra kerültek. Nagy Zoltán, Karácsonyi György és T. Kiss Jenő pontszerző egyéni helyezéseik mellett váltóban szintén a dobogón végeztek. A csapat további pontszerzői Rentkáné Égerházi Anikó, ifj. Rentka László és Rentka Ádám voltak.

Éppen lecsúszva a pódiumról

Mivel a pontversenyben a mennyiségi és a minőségi eredmények egyaránt számítanak, kiemelendő, hogy a 280 induló közül a helyezési pontszámok alapján a férfiaknál Rentka László valamennyi versenyszámban indulva a 4., Tóth Béla az 5., Bihari Árpád a 10., Krasznai Róbert hat bajnoki címével a 15., a nőknél a valamennyi versenyszámban rajthoz álló Bonivárt Ágnes a 4., Legoza Éva az 5. helyen végzett.

Négy debreceni váltó nyert bajnokságot. Flóra Katharina és Gombkötőné Tóth Ilona mind a négy győztes váltóban úszott. Mellettük Maier Judit, Cseri Piroska és Katona László két-két váltóban, Krasznai Róbert és Batta Gyula egy-egy alkalommal szerepelt.

Éremesélyek

Érdekesség, hogy két győztes debreceni váltó összesen hat tagja, valamint több debreceni nyíltvízi úszó is ott lesz szeptemberben a szlovéniai Kranjban megrendezésre kerülő szenior úszó Európa-bajnokságon. A csapattól több Európa-bajnoki címet és dobogós helyezést várnak a debreceni klub tagjai a tavalyi jó vb szereplés és a jelenlegi erőviszonyok ismeretében!

Az idősebb Rentka László emlékszámokban, a 100 m-es gyorsúszásban és az 50 m-es mellúszásban összesen 211-en indultak, köztük a legendás úszóedző két gyermeke és három unokája. Valamennyi korcsoport első három helyezettje egyedi emléklapot vehetett át az eredményhirdetésnél.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!