Sport

2018.07.11. 17:58

Női kézilabda junior-vb - Elődöntős a magyar válogatott

Debrecen - A sok hibával tarkított első félidő után remek második játékrészt produkált a magyar válogatott Románia ellen, s ezzel elődöntős a junior vb-n.

Debrecen - A sok hibával tarkított első félidő után remek második játékrészt produkált a magyar válogatott Románia ellen, s ezzel elődöntős a junior vb-n.

„Azt hittük, hogy, aztán rájöttünk, dehogy, a végén kiderült, hogy mégis!” A hajdúnánási kézilabdacsapatot, immáron majd két évtizede gardírozó Molnár András egykori nyilatkozata tökéletesen lefedi, hogy mi is történt szerda délután a Főnix Csarnokban, a női junior kézilabda-világbajnokság magyar–román negyeddöntőjén.

Ha nem is jól, de eredményesen kezdte a meccset a magyar együttes, s negyedóra elteltével 10–6-ra vezetett. Ekkor azt hittük, hogy meglesz ez…

Aztán elkezdtek kapkodni a mieink, ziccerek maradtak kihasználatlanul, a hibákat pedig megbüntette az ellenfél, s a félidő hajrájában már négy góllal is vezetett (13–17). Rájöttünk, dehogy van meg az elődöntő.

Binó bravúrok

Szünet után aztán beindult a gépezet. Feljavult a magyar csapat védekezése, a kapuban Binó Boglárka lehúzta a rolót, a támadójátékunk hatékonysága pedig száznyolcvan fokos fordulatot vett. Pásztor Noémi vette hátára a csapatot, de remekeltek a szélsők, azaz Faluvégi Dorottya és Márton Gréta is, s kár lenne feledni Háfra Noémi fontos góljait. Három és fél perc telt el a második félidőből, amikor a játékrészt háromgólos hátrányban kezdő magyar csapat már vezetett, s bár volt egy kis megtorpanás, a 48. percben már 24–20 állt az eredményjelzőn, azaz egy 10–3-as rohamot produkáltak Golovin Vlagyimir tanítványai.

Innen pedig már nem volt megállás, ünnepelt a Főnix négyezres közönsége. Így a végén kiderült, hogy mégis úgy lesz, ahogy a lányok megálmodták, ott van a junior vb legjobb négy csapat között a magyar válogatott.

HBN


Magyarország –Románi 31–26 (14–17)

Debrecen, Főnix Csarnok, 4000 néző. Vezette: Sosagordalima, Lemesmartinez (uruguayiak)

Magyarország: Suba – FALUVÉGI 5, Klujber 3 (2), PÁSZTOR N. 6, Lakatos R. 1, HÁFRA N. 6, MÁRTON 6. Csere: BINÓ (kapus), Kuti, Kácsor 2, Tóvizi 1, SZABÓ K. 1

Edző: Golovin Vlagyimir.

Románia: I. Kelemen – Badea 3, Popa, R. PETRUS 7, Popescu 2, TIRCA 7 (4), Mihart. Csere: Hosu (kapus), Marin TECAR 7, Stinga, Berbece, Severin. Edző: Gheorghe Tadici

Eredmények alakulása: 9. perc: 6–4. 15. p.: 10–6. 25. p.: 12–15. 34. p.: 18–17. 48. p.: 24–20. 53. p.: 30–24.

Kiállítások: 8, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 5/4.

Golovin Vlagyimir: Nagyon kemény mérkőzés volt. A vb előtt a lányok mondogatták, hogy éremért jöttek, ezen a meccsen ez talán teher volt számukra, s ez ki is jött az első félidőben, biztosan eszükbe jutott, mi van, ha nem sikerül. A szünetben azt beszéltük, hogy ha akarjuk az érmet, felejtsük el, ami eddig történt. Amikor sikerült átvenni a vezetést lélektani előnybe kerültünk, bár a hajráig nagyon szoros volt a meccs. Nem játszottunk szépen, de eredményesek voltunk, s ezúttal ez volt a legfontosabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!