Sport

2018.06.25. 12:49

Szoboszlón folytatódott a strandröpi-bajnokság

Hajdúszoboszló - A Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség által rendezett Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság 2018. évi negyedik fordulóját Hajdúszoboszlón rendezték meg a hétvégén.

Hajdúszoboszló - A Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség által rendezett Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság 2018. évi negyedik fordulóját Hajdúszoboszlón rendezték meg a hétvégén.

A pénteki eső és lehűlés több párost elriasztott a részvételtől, így az előző fordulókhoz képest kevesebben vettek részt a versenyen. Ennek ellenére Magyarország több településéről érkeztek játékosok és a reggeli eső után napsütéses időben ért véget az első játéknap, vasárnap pedig végig jó volt az idő.

A férfiaknál a Kispest SE játékosa Mike Szabolcs Deli Gáborral az oldalán győzött, a döntőben az előző fordulóban diadalmaskodó Lakatos Attila, Pilka Gábor kettőst múlták felül. A harmadik helyet a Fekete Áron, Temesvári György páros szerezte meg.

Az összesített pontversenyt Berkes Zoltán vezeti 13 ponttal, holtversenyben második Lakatos Attila és Pilka Gábor 11-11 ponttal, harmadik Mészáros Zoltán 10 ponttal.

A hölgyek 10 kettőse közül a 2013-ban az első ízben megrendezett megyei strandröplabda bajnokságban bajnok Marczin Daniella Bancsi Judittal szerezte meg az első helyet, második lett a Nyíregyházáról érkező Pócsik Rita-Roma Judit páros, míg a hajdúszoboszlói Domonkos Kitti és Molnár Vivien vehették át a bronzérmeket.

Az összesített pontversenyben Dr. Kovács Katalin vezet 18 ponttal, itt is 11-11 ponttal áll holtversenyben két játékos Pálfi Kitti és Smidróczki Dóra, őket követi 8-8 ponttal Rejtőné Dr. Papp Gréta, Kovács Anett és Kozma Kitti.

A vegyes párosoknál ismét nagyon izgalmas mérkőzések voltak már a csoportokban is, nem volt ritka a 21:19-esés a 22:20-as eredmény sem. A mezőny kiegyenlítettségére jellemző, hogy a későbbi győztes az „A” csoportban vereséget szenvedett, a „B” csoportban pedig csak az összesített pontarány döntött a csoportbeli helyezésekről. A helyosztók során előfordult az is, hogy 20:15 után öt játszmalabdát hárítva győzött 20:22-re az egyik pár.

Végül a győzelmet Dr. Kovács Katalin és Gyula Zoltán szerezték meg, akik a döntőben rövidített szettben diadalmaskodtak a Gulyás Vivien, Fekete Áron kettős ellen. A bronzérmeket Roma Judit és Lakatos Attila vehették át. Ezen a napon a díjkiosztásra Európa legnagyobb fürdőkomplexumának, a Hungarospa Gyógy- Termál és Strandfürdőnek a kalózhajóján került sor, amely a Mediterrán tengerpart mellett, Közép-Európa legnagyobb épített strandmedencéje mellett áll. Az összesített pontversenyben Szabó Kármen és Nagy Márton 16-16 ponttal állnak az élen, őket követi 13-13 ponttal a mostani győztes pár két tagja Dr. Kovács Katalin és Gyula Zoltán. 10-10 pontja van Roma Juditnak és Lakatos Attilának.

A verseny következő fordulója szintén Hajdúszoboszlón lesz, július 14-én és 15-én.

További részletek a szövetség honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!