Sport

2018.06.15. 16:48

Szalah nélkül halovány volt Egyiptom

Jekatyerinburg - A sokkal veszélyesebben futballozó Uruguay az utolsó pillanatban nyerte meg a mérkőzést.

Jekatyerinburg - A sokkal veszélyesebben futballozó Uruguay az utolsó pillanatban nyerte meg a mérkőzést.

A mérkőzés előtt minden szurkolót az foglalkoztatott, hogy a Bajnokok Ligájában megsérült Mohamed Szalah vajon kezdőként fut-e ki, de Héctor Cuper, az egyiptomiak szövetségi kapitánya végül nem kockáztatta meg a születésnapos középpályás játékát. Uruguay viszont a legjobb kezdőcsapatával állt fel, elől a félelmetes Cavani-Suarez csatársorral.

Fotó: AFP

A celeste bizakodva várhatta az Egyiptom elleni meccset, mivel a dél-amerikai együttes világbajnokságon még sosem kapott ki afrikai gárdától. Héctor Cúper döntése nem nélkülözte a logikát, hiszen nagy valószínűséggel ez a mérkőzés számított a legkevésbé Egyiptomnak, inkább majd az oroszok elleni mérkőzésen és a szaúdiak elleni gólkülönbségen múlhat a fáraók sorsa.

Kevés momentum

Mindkét együttes óvatosan, a biztos védekezésre helyezve a hangsúlyt kezdett, emiatt nem túl eseménydús első húsz percet láthattak a nézők. Mindkét oldalon egy-egy próbálkozás volt, Cavani, majd Trezeguet lövése sem hozta a szívbajt a kapusokra.

Csendesen csorgott a mérkőzés, látszott, hogy az egyiptomiak Szalah hiányában a kósza kontráikban bíztak, átadva a kezdeményezést a fehérben játszó ellenfélnek. Az uruk felismerve a helyzetet egyre veszélyesebbé váltak, és a kezükbe vették a mérkőzés irányítását.

A 24. percben Suarez lőtt az oldalhálóba ordító helyzetben, majd Vecino lövése kerülte el a kaput. A 39. percben Godin kígyózott át az egyiptomiakon, de passzát Arrascaeta nem tudta átvenni, ezzel odalett a helyzet. Ezen kívül semmi említésre méltó nem akadt, így 0-0-val mentek szünetre a csapatok.

Uru fölény

Fordulás után rögtön előnybe kerülhetett volna Uruguay, de Suarez közeli lövésénél a mezőny legjobbja, el-Senavi ismét óriásit védett. Továbbra sem változott a játék képe, az uruk mentek előre, Egyiptom pedig védekezett. A 88. percben az afrikaiakat még megmentette Fortuna, de Gimenez utolsó előtti percben esett fejesénél elhagyta őket a szerencséjük, így megérdemelten nyert Uruguay (0-1).

MSZ


[related-post post_id="3893119"]

[related-post post_id="3893083"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!