Sport

2018.06.19. 12:24

Remek szereplés Portugáliában

Guimaraes - Érmekkel, valamint döntős helyezésekkel tértek haza a hajdúsági versenyzők.

Guimaraes - Érmekkel, valamint döntős helyezésekkel tértek haza a hajdúsági versenyzők.

Guimaresben rendezték a 15. Aerobik Világbajnokságot és 8. utánpótlás világversenyt, ahonnan a hajdúságiak az utánpótlás korosztályban két ezüst és két bronzéremmel és több döntős helyezéssel, a felnőtteknél pedig szintén döntős helyezésekkel tértek haza.

Egyéniben ezüst

A felnőtt válogatott Aero­dance csoport az elődöntőben elért 6. helyezés után a döntőben az előkelő 4. helyen végzett, 5 századdal elmaradva a dobogótól. A debreceni, pécsi és budapesti versenyzők alkotta nyolcfős csapatban a Flex-HD SE három versenyzője, Magyar Anna, Ökrös Janka és Farkas Balázs szerepelt. Farkas Balázs emellett trió kategóriában szerzett 5. helyezést, a pécsi PSN Zrt. két kiválóságával, Mazács Fannival és Bali Dániellel közös egységet alkotva.

A felnőtt delegáció legfényesebb eredményét a pécsi Bali Dániel érte el, aki férfi egyéniben szerzett vb ezüst­érmet, Mazács Fannival vegyes párosban pedig a dobogó harmadik fokára állhattak.

Három vb-érmet hozott el

Az igen erős utánpótlás mezőnyben remekül szerepeltek a hajdúságiak. A 15-17 éves junior korosztályban a Flex-HD kiválósága, Ruzicska Vanessza három egységgel is kvalifikálta magát a legjobbak közé. Egyéniben a 7., trióban Ákoshegyi Dórával (PSN Zrt.) és Simon Zsófiával (Óbudai WDSE) pedig a 6. helyen végeztek. Hajszállal maradt le a dobogóról a magyar junior sportaerobik csoport, melynek a debreceni Gellén Zsófi és Ruzicska Vanessza egyaránt tagjai voltak. Aerodance csoport kategóriában magyar bronzérem született, a hatfős együttesben a Flex-HD SE három tagja, Gellén Zsófi, Goda Kamilla és Szőke Csenge vett részt.

Az utánpótlás delegáció legkiemelkedőbb eredményét a Flex-HD SE versenyzője, Görgényi Ilona érte el, aki három VB éremmel gazdagodott. A 12-14 évesek igen népes, 75 fős egyéni versenyében ezüstérmet vehetett át. Klubtársa, Fényes Gréta szintén egyéniben a 7. helyen végzett. Görgényi és Fényes az óbudai Fejér Fruzsinával kiegészülve trió kategóriában a 2. helyen végeztek. Az ezüstérmes formáció további két flexes versenyzővel, Kiss Viktóriával és Papp Ajsával közösen csoport kategóriában állhattak a dobogó harmadik fokára.

- HBN -


Debreceni érdekeltségű eredmények:

15. Aerobik Világbajnokság

Aerodance csoport

4. Magyar Anna, Ökrös Janka, Farkas Balázs, Lőcsei Zoltán, Lendvay Réka, Mazács Fanni,

Sümegi Odett, Hajdú Kata (Flex-HD SE, PSN Zrt., Óbudai WDSE, BDSE)

Trió

5. Farkas Balázs, Bali Dániel, Mazács Fanni (Flex-HD SE, PSN Zrt.)

8. Aerobik utánpótlás világverseny

15-17 évesek

Női egyéni

7. Ruzicska Vanessza (Flex-HD SE)

Trió

6. Ruzicska Vanessza, Ákoshegyi Dóra, Simon Zsófia (Flex-HD, PSN Zrt., Óbudai WDSE)

Csoport

4. Gellén Zsófi, Ruzicska Vanessza, Ákoshegyi Dóra, Makranszki Anna, Simon Zsófia

(Flex-HD, PSN Zrt., Óbudai WDSE)

Aerodance

3. Gellén Zsófi, Goda Kamilla, Szőke Csenge, Katona Emese, Makranszki Anna, Ulrich Dominika

(Flex-HD, Óbudai WDSE, PSN Zrt.)

12-14 évesek

Női egyéni

2. Görgényi Ilona (Flex-HD SE)

7. Fényes Gréta (Flex-HD SE)

Trió

2. Görgényi Ilona, Fényes Gréta, Fejér Fruzsina (Flex-HD, Óbudai WDSE)

13. Gyarmati Sophia, Kiss Viktória, Papp Ajsa (Flex-HD SE)

Csoport

3. Görgényi Ilona, Fényes Gréta, Kiss Viktória, Papp Ajsa, Fejér Fruzsina (Flex-HD, Óbudai WDSE)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!