Sport

2018.06.02. 09:18

Nagyot alkottak az Eb-n a serdülő bunyósok

Debrecen - A DVSC öt bokszolóval vett részt a bulgáriai Albenában rendezett serdülő Európa-bajnokságon, a klub termése két bronzérem és három helyezés lett. Rajtuk kívül a Balmaz Boxing is delegált egy fiatalt. Ő a második helyre ért oda.

Debrecen - A DVSC öt bokszolóval vett részt a bulgáriai Albenában rendezett serdülő Európa-bajnokságon, a klub termése két bronzérem és három helyezés lett. Rajtuk kívül a Balmaz Boxing is delegált egy fiatalt. Ő a második helyre ért oda.

A magyar csapat egyébként remekelt, hiszen az éremtáblázaton a 4. helyen végzett 13 éremmel. Olyan nemzeteket megelőzve, mint Anglia, a hazai Bulgária vagy éppen Románia, Grúzia... Csak az utolérhetetlen oroszok (32 érem), az ukránok (21 érem) és az írek (14 érem) kerültek a magyarok elé.

Salánki László edző (DVSC) a válogatott trénereként vett részt az Eb-n. Tanítványai közül Balogh László (40 kg) jutott a legtovább, aki először az angol Price-t gyűrte le magabiztosan, majd a szlovák Zupkót a 4 közé jutásért. Mint a fiatal tehetség elmondta, edzői tanácsait teljes mértékben igyekezett betartani, s többek között ez vezetett sikerre - na, meg a sok elvégzett munka és tudása, kitartása. Az egyébként a legszorgalmasabb DVSC-sek közé tartozó fiú azután a későbbi aranyérmes ír öklözővel (Michael Faulkner) csapott össze a döntőbe kerülésért. Edzője szerint mindent megtett Balogh Laci a sikerért, ami benne volt, kiadta magából, ám fajsúlyosabb volt egy picivel az ír - aki egyébként szoros pontozással nyert csak.

A másik DVSC-s érmes Csete Bettina lett (70 kg), de ő a sorsolásra sem panaszkodhatott. Így is szép teljesítmény, hogy ide eljutott, ám a döntő kapujában megtorpant.

Rajtuk kívül Lakatos Kevin (56 kg) egyértelműen dicséretet kapott, ő kiváló boksszal lépett túl első ellenfelén, majd egy ukrán állta útját az érem felé. Igaz, egy hajszálon múlt a továbblépése. Balogh Krisztián (50 kg) és Vogler Helen (42 kg) az első körben kikapott, de helytállt.

Az ezüstérmes Jónás Kornélia (45 kg) a régió versenyzője, edzője Czirják András. A balmazújvárosi klub üdvöskéje nagyon szépen teljesített az Eb során. Először egy olasz lányt vert meg összeszedett ökölvívással. Utána egy ukrán került az útjába, de ő is kapitulált az apró, de erős magyar ellen. A fináléban aztán a torna kimagasló egyénisége, az egy fejjel magasabb orosz Tremasova legyűrte az ott is nagyot küzdő Liát (pontozással).

- Koppányi Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!