Sport

2018.06.02. 12:03

Megye I: az utolsó bevetésre indulnak

Hajdú-Bihar - Csige László szerint eléggé kettészakadt ebben a bajnokságban a mezőny.

Hajdú-Bihar - Csige László szerint eléggé kettészakadt ebben a bajnokságban a mezőny.

Az utolsó, 30. fordulóra kerül sor a megye I. 2017/18-as kiírásában a hétvégén, az összes mérkőzést szombaton 17 órától rendezik. Ugyan a bajnoki cím sorsa az előző körben eldőlt, a Hajdúböszörmény bizonyult a legjobb csapatnak, azért még maradtak izgalmak.

Igazi rangadóval zárul a küzdelemsorozat, hiszen az aranyérmes Böszörmény a második helyen álló DVSC II. csapatát fogadja. Ugyan különösebb tétje már nincs az összecsapásnak, a presztízsértéke miatt mégis pikánsnak ígérkezik a derbi. Az egyik kieső hely is kiadó még, van izgulni valója a Hajdúdorog, a Hajdúhadház és a Kaba csapatának is.

Maradnak pofozógépek?

A Magyar Labdarúgó Szövetség Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságának vezetőjét, Csige Lászlót kértük, a szezon zárultával értékelje a látottakat.

– Két részre osztható a mezőny, az első nyolc csapat kimagaslott, ők komolyan vették a bajnokságot, tudtak, és akartak is áldozni arra, hogy jó teljesítményt nyújtsanak.

Az alsóház viszont nagyon le van maradva, az egyes találkozókon kialakult gólkülönbségek is ezt mutatják.”

Nagy csata alakult ki a Böszörmény és a kis Loki között, melyet végül Igor Bogdanovics alakulata nyert meg, reméljük, feljutnak az NB III-ba, és a következő idényben két hajdú-bihari egyletnek is szurkolhatunk – fogalmazott az igazgató, aki több összecsapást is személyesen tekintett meg.

– Legutóbb a Hajdúszoboszló–Hajdúböszörmény meccset néztem meg, melyen eldőlt a bajnoki cím sorsa. Jó iramú, változatos derbi volt, 2–0-ra vezettek a szoboszlóiak, de a böszörményiek fordítani tudtak. Még az augusztusi DVSC–Nyíradony derbi is emlékezetes számomra, az is tartogatott izgalmakat – mondta Csige.

Érdeklődtünk, várható-e valamilyen változás a következő pontvadászatban. – Kérdés, mit akarnak azok a gárdák, melyek leszakadtak idén, maradnak pofozógépek, vagy próbálnak tenni valamit. A szövetségnek erre nincs ráhatása, szerzett jogok alapján indulnak az együttesek. De remélem, a körülményekhez képest színvonalas lesz a 2018/19-es bajnokság is.

A megye II-ből még két kör van hátra: az Északi és a Déli csoportban is megvan a győztes kiléte, a Vámospércs és a DEAC örülhet a leginkább.

SZADÓ


[related-post post_id="3875608"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!