Sport

2018.06.08. 09:30

A leterheltség is döntő lehet

Anglia - A spanyol játékosok játszottak a legtöbbet az elmúlt szezonban.

Anglia - A spanyol játékosok játszottak a legtöbbet az elmúlt szezonban.

Az angol labdarúgó-válogatott aktuális vb- és Eb-búcsúi után szinte mindig előjön a téma a játékosok túlterheltségéről – számolt be róla az nso.hu. E tekintetben az oroszországi világbajnokság résztvevői közül, ha csak a számokat nézzük, nem a háromoroszlánosok vannak a leghátrányosabb helyzetben.

Nincs téli pihenő, ráadásul a kerettagok rengeteg mérkőzést játszanak a különböző klubsorozatokban az idény során. Ezzel is szokták magyarázni az angol válogatott kudarcait, utóbbira azonban az oroszországi vb után nem hivatkozhatnak a szigetországban az esetleges újabb korai búcsú után.

A listát a spanyolok vezetik 85 554 perccel, őket követik a franciák 81 982 perccel, míg a harmadik Brazília futballistáinak 80 533 játékperc jutott a klubjukban minden sorozatot figyelembe véve.

Az angolok 23 fős keretének a BBC cikke szerint 994 tétmérkőzés jutott a vizsgált időszakban, az érintett labdarúgók átlagosan 43 találkozón szerepeltek. A 76 476 perc azt jelenti, hogy az angol játékosok átlagosan 3325 percet töltöttek a pályán klubjukban, ami 37 teljes mérkőzésnek felel meg.

A vb-re nevezettek közül Rui Patrício, a portugál válogatott és a Sporting CP kapusa neve mellett áll a legtöbb játékperc az előző évadból, konkrétan 5580.

Messi sem pihent sokat

A mezőnyjátékosok között a horvát Duje Caleta-Car futballozta a legtöbbet, a horvát védő 5117 percen át segítette a Red Bull Salzburgot.

De például Lionel Messit sem sokat pihentette a klubja, 5008 percen át számított rá a Barcelonát irányító Ernesto Valverde.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!